Cuban old cars from the fifties

This blog is in English and in Dutch (for the Dutch version you have to scroll down)

Viewing the old cars from Havana has always been on my bucket list. Back to a time where my own father and mother were in high school and shared their first kiss. Havana itself is beautiful, with its brightly colored, somewhat dusty, buildings and narrow streets. IMG_7632.jpgIMG_7889.jpgBut there is nothing as beautiful as seeing a row of classic cars standing at a crossroads as if it were not a problem.Cuba is literally a museum with rolling cars. Wherever you look you can see old-school American brand vehicles ranging from Oldsmobile to Chevrolet, Buick to Ford and even one of Chrysler’s old brand Plymouth. IMG_7660.jpgThere are even a few Russian Volgas to see. These are all vehicles that most American car enthusiasts spend hundreds of thousands of dollars on. And that while they are just used here as daily Cuban vehicles.IMG_7760.jpgThis sense of stuck-in-time that typifies Cuba is the result of a four-decade-long embargo by the country’s leader, Fidel Castro, against the United States. IMG_7768.jpgAlthough the island is only 150 kilometers from Key West, Florida, Castro had a ban on importing foreign vehicles, making it almost impossible to buy new vehicles.IMG_7761.jpg It made it difficult to buy new parts and fuel for the old-school American cars that Cuba is known for.The result is that not only Cuban citizens continue to drive vehicles from the 1950s, but that these vehicles continue to drive because of the fact that all parts have to be recreated by hand or that they keep a car on the road by improvising maintenance.IMG_7897.jpg At the moment, Cuba is about to become like any other country in the world. Raúl Castro, the brother of Fidel, has now arranged that people no longer have to ask for permission if they want to buy a car made abroad.IMG_7563.jpgIMG_7562.jpgThis is the first time that the embargo has eased since the Cuban revolution of 1959So now Cuban residents can buy modern vehicles, but they are very expensive for them. Although this new law is great news for Cuban citizens, it is difficult to see Cuba’s future without these cars.IMG_7631.jpgHet bekijken van de oude auto’s van Havana stond altijd al op mijn bucketlist. Teruggaan naar een tijd waar mijn eigen vader en moeder op de middelbare school zaten en hun eerste kus deelden. IMG_7887.jpgHavana zelf is prachtig, met zijn felgekleurde, ietwat stoffige, gebouwen en nauwe straatjes. Maar er is niets zo mooi als het zien van een rij klassieke auto’s die op een kruispunt staan ​​alsof het geen probleem is.IMG_7785.jpgCuba is letterlijk een museum met rijdende auto’s. Overal waar je kijkt zie je old-school Amerikaanse merkvoertuigen, variërend van Oldsmobile tot Chevrolet, Buick tot Ford en zelfs ene van Chrysler’s oude merk Plymouth. IMG_7911.jpgEr zijn zelfs een paar Russische Volgas te zien. Dit zijn allemaal voertuigen waar de meeste Amerikaanse autoliefhebbers honderdduizenden dollars aan uitgeven. En dat terwijl ze hier gewoon worden gebruikt als dagelijkse voertuigen van Cubanen.IMG_7907.jpgIMG_7910.jpgDit gevoel van stuck-in-time dat Cuba typeert, is het resultaat van een vier decennium lang embargo van de leider van het land, Fidel Castro, tegen de Verenigde Staten. Hoewel het eiland slechts 150 kilometer verwijderd is van Key West, Florida, had Castro een verbod ingesteld op het invoeren van buitenlandse voertuigen, waardoor het bijna onmogelijk was om nieuwe voertuigen te kopen.IMG_7903.jpg Het maakte het dan ook moeilijk om nieuwe onderdelen en brandstof te kopen voor de old-school Amerikaanse auto’s waar Cuba bekend om staat.IMG_7776.jpgHet resultaat is dat niet alleen Cubaanse burgers voertuigen uit de jaren vijftig blijven rijden, maar dat deze voertuigen blijven rijden vanwege het feit dat alle onderdelen met de hand dienen te worden nagemaakt óf dat ze een wagen aan het rijden houden door improviserend onderhoud.IMG_7899.jpgOp dit moment staat Cuba op het punt om net zo als ieder ander land op de wereld te worden. Raúl Castro, de broer van Fidel, heeft het nu zo geregeld dat men niet meer om toestemming hoeft te vragen als men een auto wil kopen die in het buitenland gemaakt is. IMG_7746.jpgDit is de eerste keer dat het embargo versoepeld is sinds de Cubaanse revolutie van 1959. Dus nu kunnen Cubaanse inwoners moderne voertuigen kopen, alleen zijn die wel peperduur voor hen. Hoewel deze nieuwe wet geweldig nieuws is voor Cubaanse burgers, is het moeilijk om Cuba’s toekomst te zien zonder dit soort wagens.IMG_7811.jpgIMG_7802.jpgIMG_7641.jpgIMG_7746.jpgIMG_7810.jpgIMG_7894.jpgIMG_7805.jpgIMG_8007.jpgIMG_8059.jpgIMG_8068.jpgIMG_8054.jpgIMG_8100.jpg

 

4 gedachten over “Cuban old cars from the fifties

  1. Een leuke reactie die gaat over hoe hou je geld over.Door Ran een verre reis te laten maken,en wij kunnen daar thuis door dat fantastische schrijven van Ran die mooie reis gratis mee maken .Het is dan op en top genieten.

    Like

  2. je blogs zijn zo makkelijk leesbaar, geweldig hoe je mij meesleept in je verhalen,iedere keer maar weer! blijft dit vooral doen, zodat wij mee kunnen genieten hoe ran de wereld rondreist! toppie kerel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.