Berggasthaus Aescher

 

This blog is in English and in Dutch (for the Dutch version you have to scroll down)

This 170-year-old Swiss guesthouse built into the side of a mountain is best accessed by a cable car. GPS: 47.283446, 9.414514

This gorgeous guesthouse and restaurant is quite literally built into a cliff, and its back wall is made up of the rock itself. Its precarious perch makes it difficult to get to, and it’s only accessible after a steep hike along a mountain path or via cable car (the piano in the living room was brought in by helicopter). It’s been around for 170 years, and was originally a home for farmers; the guestbook goes back to 1940.Open from May through November, the guesthouse uses only rainwater, and there are no showers. Weekends often bring in rowdy groups of Swiss hikers and live music that plays late into the night. It’s run by Claudia and Beny Knechtle-Wyss and their five children, plus it’s home to 35 sheep, 20 rabbits, 5 chickens, 3 pigs, a donkey, and a dog.The guesthouse (which no longer accepts guests and is now only a restaurant) is also just a short distance down the path from the Wildkirchli caves, which were inhabited by Neanderthals as far back as 40,000 years ago.  The caves later became the site of a hermitage.Unfortunately, it has not been possible to stay overnight since 2017.IMG_8443Website: http://www.aescher-ai.ch/

Aangekomen in Wasserauen parkeerde ik mijn auto vlakbij de gondel. Met de gondel ging ik 500 meter omhoog. Boven aangekomen volgde er een steile afdaling waarna ik door een opening het grottenstelsel in liep. Aan de andere kant van de berg kwam ik er weer uit en liep over een heel smal pad langs de steile rotswand. Het pad was gelukkig afgezet met een houten leuning zodat je niet naar onderen kon vallen. aescher1Na een kleine wandeling kwam ik aan bij Gasthaus Aescher, een 170-jaar oud Zwitserse pension gebouwd in de zijkant van een berg. Het uitzicht is adembenemend mooi. De nacht bracht ik door in het “varkenshok”. Door een heel klein deurtje kwam ik in een hok terecht waar een aantal bedjes stonden.

IMG_2048 2
At the right: the door to the “bedroom”.

Toen ik eenmaal lag moest ik me onder de steile rotswand die boven mijn hoofd hing, in trekken. Anders staken mijn voeten uit. Ik dacht maar aan één ding: als ik vannacht wakker schrik en ik kom met mijn hoofd omhoog dan heb ik een bult van jewelste. Gelukkig gebeurde dat niet.aescher2Het bijbehorende prachtige restaurant is letterlijk in een klif gebouwd en de achterwand bestaat uit de rots zelf. Het bestaat al 170 jaar en was oorspronkelijk een thuis voor boeren; het gastenboek gaat overigens terug tot 1940. Het is geopend van mei tot november. Het pension gebruikt alleen regenwater en er zijn geen douches. In de weekenden komen vaak rumoerige groepen Zwitserse wandelaars en tokkelen tot laat op hun meegebrachte gitaren. aescher3Het wordt gerund door Claudia en Beny Knechtle-Wyss en hun vijf kinderen, plus het is de thuisbasis van 35 schapen, 20 konijnen, 5 kippen, 3 varkens, een ezel en een hond. Het gastenverblijf is ook slechts een korte afstand verwijderd van het pad van de grotten van Wildkirchli. Deze grotten werden bewoond door Neanderthalers ongeveer 40.000 jaar geleden. Sinds 2017 kan men er helaas niet meer overnachten.

aescher5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.