Alien works

Wanna check out this place ? Sent a message with your request to Ran Groetjes (FB-Messenger)  or write a comment on this article and get the GPS-coordinats.

De Franse presidenten Sarkozy en Hollande lukten het niet om de metaalfabrieken in Lotharingen (Fr.) open te houden. Ondanks veel rondlopend personeel kregen wij de fabriek wél geopend. Na enig gestoei met een ijzeren deur begaf hij het uiteindelijk. We kwamen uit in de kelders van het kompressorgebouw. Hier stonden de oliecircuits om de vier zware luchtcompressoren te voorzien van de nodige smeermiddelen. Vanaf de halkraan hadden we een mooi uitzicht over de hele hal. Twee stijlvolle trappen leidden naar het local panel. De fabrieksbesturing dateerde uit de jaren ’60. Héél ouderwets maar wel interessant om te zien temeer omdat ik zelf 18 jaar lang als meetkameroperator met dit spul heb gewerkt. Dit was mijn zandbakje. Hier werden we gelukkig niet gestoord door mensen dus we konden rustig onze gang gaan en onze fotootjes schieten. 

Urbex. The Art of Decay.

IMG_0345.jpgThe Alienworks Power Plant is an old but quite well preserved power plant in France. Dating back to the 1930s the five turbines remain in good condition, but unfortunately have been covered with a little bit of graffiti. IMG_0338.jpgAll five turbines are a different design, and are all different sizes. Presumably they had been added at different times to serve specific purposes. The control room is located on a mezzanine floor overlooking the turbine hall, with a sweeping curved staircase at either side.IMG_0316.jpg The power plant was part of a once huge and very busy iron works. Most of the site has now been demolished or redeveloped, but the power station remains, along with one blast furnace that is now used as museum.IMG_0335.jpgIMG_0348.jpgIMG_0321.jpgIMG_0330.jpgIMG_0328.jpgDisclaimer: I never claimed that I visited this place. Nor did I advise or force anyone to visit this place. Entering such buildings is prohibited and can be punished with high fines or in some countries you may be fined with a prison sentence.

 

 

4 gedachten over “Alien works

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.