Australia. Holy Ayers Rock Uluru, Victoria Desert

For Dutch blog: scroll down

 

86DACFC7-7BFB-4794-ADA6-CEFD473541E2
There are two available walking routes. The local Aboriginals prefer not to climb the rocks, but stay on these paths. The walking routes are closed if it is too dangerous to walk on them (too much wind, too hot or during rescue operations).

Ayers Rock Uluru. The world famous rock and something that symbolises Australia. A six hours drive from my Alice Springs Backpack hostel backpackershostel NYA  to Uluru in the Victoria desert. Three days staying in the desert. 43°C and in the sun even hotter. Every time the same question:” does everybody have 3 liters of water ?”. You will get dehydrated and you will not even notice. You can book the same tour I did here.

3F15AA19-3C78-4AE1-A3CA-EE8863E93E51
Our bus without A/C

It is very important to drink a glass of water every 15 minutes. We wore fly nets, as it took too much energy to swat them constantly. We needed every piece of energy. We suffer, but hell, do we love this place! Unique panoramas, massive rocks. We didn’t mind getting beaten by the extreme heat, it was all worth it! We’re hunting some fire-wood for the bonfire tonight. A hard job. F9FFD7FD-AF5E-4186-8FBE-39F44107E42FThe men seek for the wood and cut it with their hands and feet. The women gather the wood and bring it to the bus. Teamwork. Everybody knows what to do. At an open spot we make base-camp in the middle of nowhere. The men create a wooden “wigwam”. The women prepare the meal. Chili !!!.

IMG_2654.jpegWe get our sleeping bags from the bus and everybody is looking for a nice spot by the fire. With a stick we draw  “the circle of trust” to protect us against bugs on the ground. We search for three Dingo-rocks. Medium stones which we will throw behind the alfa-Dingo when a Dingo group wants to attack us. This will make him panic and flee. The whole group will follow his lead.  Till 02:00am we were drinking ice cold beers and soon we felt human again. 8BF0A112-6CE4-48FE-918E-70A6B7756C5A.jpegThis felt so good! We ended the day in our sleeping bags and swags. Looking up to the sky, we all agreed with our SUPER-guide Adam:  the view is only possible in the desert . We’ve seen many stars in our lives but this??? Thousands??? Hundreds of thousands??? Millions??? No idea. We even saw four shooting stars. Some of us have a special star up there. Sleep well dad.E7798FC2-6B39-47C3-A33B-8B3050DFEF3D

Dutch version:

Ayers Rock Uluru. Dé alom bekende berg en synoniem voor Australië.

9E4D6B63-EDDB-4E09-BFE3-B4AF4D6A42CE
Valley of the Winds, peak, Uluru-Kata Tjuta National Park, Australia

Drie dagen woestijn. Maar eerst een zes uur durende rit van mijn backpackershostel NYA  Alice Spings naar Uluru in de Victoria woestijn bij een temperatuur van 43°C en in de volle zon nog veel warmer. Iedere keer wéér die vraag:” everybody still got 3 liters of water ?”. Je droogt uit en je hebt niets in de gaten. Ieder kwartier een glas water. We dragen vliegennetjes. Het wegslaan van die beestjes kost zoveel energie die we wel beter kunnen besteden.

IMG_2535.jpeg

IMG_2539.jpeg
Kings Canyon is a canyon in the Northern Territory of Australia located at the western end of the George Gill Range about 323 kilometers southwest of Alice Springs and about 1,316 kilometers  south of Darwin within the Watarrka National Park.

Het is écht af zien. Maar wat is het mooi hier. Unieke vergezichten. Machtige rotspartijen. Het is het allemaal waard. Hier doe ik het voor. We gaan op zoek naar hout voor onze bonfire vanavond. Hard werken. De mannen gaan op zoek naar bruikbaar hout.A6B0EBFD-E50C-4E23-9962-20A69BE567AATakken breken we met onze handen en voeten. De vrouwtjes brengen alles naar ons busje. Teamwork. Iedereen helpt mee. Op een afgelegen plek maken we ons base-camp. In the middle of nowhere. Een open plekje. De mannen maken een mooie “wigwam” van takken. De meiden beginnen het avondeten voor te bereiden. Chili !!!😋😋😋. De vlam gaat er in. Nóg meer hitte.

A4F82105-19AD-4BE1-B56D-C59F5041C956
Bonfire in the desert with a nice cool beer !

We halen onze slaapzakken van de bus en iedereen zoekt een plekje dichtbij het kampvuur. Rondom je slaapplek kras je met een stokje “the circle of trust” in het zand zodat ongedierte geen kans krijgt om je te steken. Nét die kleine groef in het zand is een tiende graad koeler. Met zijn pootjes voelt het insect dat temperatuurverschil hetgeen hij niet vertrouwt en daardoor een andere weg kiest.

936D564F-8640-4D40-84F5-84CFD6C3A4C7
Kata Tjuta, also known as Mount Olga or the Olgas, is a rock formation in Central Australia, in the Uluru-Kata Tjuta National Park, located in the Northern Territory.

Iedereen zoekt drie Dingo-rocks. Middelgrote stenen die we -indien een groep hongerige Dingo’s nadert- áchter het alfa-mannetje moeten gooien. Als hij vervolgens in paniek raakt dan slaat hij op de vlucht en neemt de hele groep mee. C34E86B6-72AD-4735-9BB6-1D6EDA997DF3Tot 02:00u ’s nachts wordt er ijskoud bier gedronken en we beginnen ons warempel weer mens te voelen. Wat kan dat een mens goed doen.

10F8B50E-E8C0-46C4-9F2A-77FC1DC1B11A
Wave rock formation

We eindigen de dag in een slaapzak. We kijken omhoog en de gids had gelijk. Dit zie je alleen maar in een woestijn waar geen wolken zijn. Ik heb al heel wat sterrenhemels mogen aanschouwen. Maar dit heb ik nog nooit gezien en dat zal ook nooit meer gebeuren denk ik. Duizenden? Honderduizenden? Miljoenen? Geen idee. Zelfs vier vallende sterren gezien. Én één speciaal sterretje ….. Goodnight dad 🍺💫4D660894-750F-4B46-9049-3BEAEE93E299Een leuke anekdote: ik spaar visitekaartjes. Onderweg stopten we bij het Mt.Ebezener roadhouse. Achter de bar stond een grote, kale, zwaar getatoeëerde man met de naam Alex Carter. Ik vroeg hem of hij een visitekaartje voor me had. Hij vroeg waarom ik dit kaartje wilde aangezien ik hier waarschijnlijk toch nooit meer zou terugkomen. Ik antwoordde hem dat ik al mijn verzamelde visitekaartjes thuis in mijn mancave tegen de muur plakte. Als een soort aandenken maar ook als muurdecoratie. Dat vond hij een reuzeleuk idee. Echter, hij had zijn laatste visitekaartje weggegeven en de volgende partij zou pas morgen komen. Maar hij zou het wel leuk vinden als ik zijn rijbewijs aan de muur zou hangen. Ik zei:” ben je helemaal gek geworden ?”. “Als de politie je aanhoudt ben je de Sjaak”. Hij zei:” diezelfde agent die zich hier iedere avond ligt te bezatten en straalbezopen op huis aan rijdt ? “Jongeman, dit is de woestijn. Hier hebben we andere regels”: lachte hij. “Neem het rijbewijs maar gerust mee. No worries and enjoy !”.

IMG_3840
Alex Carter’s rijbewijs hangt nu bij mij thuis aan de muur.
IMG_2486
Bartender Alex Carter Mt.Ebezener roadhouse

Aussi1Aussi2Aussi3Aussi4Aussi5

6 gedachten over “Australia. Holy Ayers Rock Uluru, Victoria Desert

  1. Herkenbaar Ran, niet dat ik er geweest ben maar Fonnie is met enkele dochters daar geweest. Vooral die vliegen en het slapen in swag genieten van inderdaad een fantastische sterrenhemel. Ik moet oppassen dat ze je verhalen niet gaat lezen, moet ik ook naar Australië. 😱. Super wat jullie aan het doen zijn, Hr Peter en Fonnie

    Geliked door 1 persoon

    1. Ahhhhh….. laat haar maar rustig lezen Peter. Wie weet kom je er ook nog eens. Zeker de moeite waard ! Dankje voor je complimenten 🙂 Gr. Ran

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.