Delightful Dubai

Als mensen “Dubai” horen dan denken ze meteen aan luxe, pracht en praal. Daarbij maken ze echter de denkfout dat ze menen dat dan ook meteen alles in Dubai peperduur is. Echter, verblijven in Dubai is niet duurder dan op vakantie gaan in Nederland. Een retourvliegticket heb je al vanaf 400€. Je moet alleen even goed zoeken. Een leuk hotel met een twee-persoonsbed heb je al voor 45€ per nacht (bijvoorbeeld in de wijk Deira). Eten kun je in de lokale restaurantjes tegen een zeer schappelijke prijs. Een koud blikje cola kost 1€, een beker koffie 0,50€ en een beker thee 0,25. Voor 5 stuks lamskoteletjes met brood en groenten betaal je 11€ en een taxi brengt je naar huis voor 0,40€ per kilometer (in NL 1,00€/km). Ook de machinistloze trein rijdt je voor 6€ per dag door de hele stad. Daarbij heb je in Dubai veel attracties die gratis zijn. Maar waarom denken de meeste mensen dan dat Dubai superduur is ? Het antwoord kun je vergelijken met dezelfde reden waarom mensen denken dat Azië goedkoop is. Mensen in Azië hebben doorgaans weinig te makken vergeleken met onze maatstaven en daily life is daarom erg goedkoop. Inwoners van Dubai waren vroeger ook arm maar de meesten hebben van de regering een mooi nieuw huis buiten de stad gekregen zodat hun oorspronkelijke huis plaats kon maken voor joekels van wolkenkrabbers. De mensen die er nu wonen zijn voornamelijk mensen met heel veel geld. En die houden er nu eenmaal van om cirkeltjes rond te dieselen in vette bolides, dure klokjes om hun pols te dragen en zich te vergezellen met sjieke broodmagere yogawijven met veel te lange gelnagels, te dik getatoeëerde Nike wenkbrauwen, een tasjes smaak wat verder gaat dan een Louis Vuittonnetje en gaten in hun handen zo groot dat ze een chauffeur nodig hebben om fatsoenlijk het stuur van hun Corvette te kunnen laten ronddraaien. En dát wekt op ons de indruk dat Dubai duur is. Bullshit dus. In Nederland kun je hotelkamers boeken tussen de 40€ en de 150€ per nacht. In Dubai tussen de 40€ en de 10.000€ per nacht. De mensen die met geld willen smijten komen zodoende ook aan hun trekken en hoeven normale arbeiders zoals ons niet onder ogen te komen. Is Dubai mooi ? Dat laat ik aan jullie zelf over. Ik ging er heen vanwege de nachtfotografie, de architectuur, de souks en het Nederlandse danceconcept “Sensation White in the desert”. Kijk je mee ?

Helicoptervlucht over Dubai (gewoon vette shit)

Burj Khalifa

Met zijn 830 meter het hoogste gebouw ter wereld. Halverwege op 442 meter heb ik drie jaar geleden van een drie gangen lunch genoten in het hoogst gelegen restaurant ter wereld: At.mosphere. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad Dubai. Wil je aan het raam zitten dan dien je wel minimaal 500 AED (120€) p.p. op te maken. Een hoop geld natuurlijk maar het was het me waard. Alleen skipte ik het goedkoopste flesje huiswijn van 1000€ en nam ik genoegen met een flesje water. Als je de entree binnen komt dan word je meteen vriendelijk opgevangen door het personeel. Een lift-boy maakt de deur van de lift open en met een duizelingwekkende snelheid knal je met drie etages per seconde omhoog en daar sta je dan met onderstaand uitzicht. Ik heb er zelfs een filmpje van gemaakt:

https://www.facebook.com/ran.tapas/videos/1264900510199760/

IMG_8856
Burj Khalifa overdag
IMG_8870
Burj Khalifa ’s nachts
IMG_8834
Hoogste restaurant in de wereld: At.Mosphere
IMG_8855
Uitzicht vanuit het restaurant op de Dubai Fountains
1
2
qSnQ5T37TuGKtgLKmHXs0g_thumb_10652.jpg
Entree Burj Khalifa

Vuurwerkshow Burj Khalifa 2020 NYE

Zie hier de héle vuurwerkshow door onze eigen bril. Wil je deze show eens zien vanaf het plekje waar wij stonden ? Kopieer dan deze GPS-coördinaten in Google Maps: 25.1899487, 55.2806617

 

Dunebashing in Arabische woestijn

Het hoogtepunt van de woestijnsafari was toch wel het dune bashing. Dune bashing is op hoge snelheid met een moderne jeep crossen door de woestijn. De chauffeur knalt steil naar beneden en maakte scherpe bochten tijdens het driften. Je denkt dat je over de kop gaat maar dat gebeurt natuurlijk niet. De voorwielen graven zich in het zand dus no worries. Een geweldige ervaring die je echt een keer moet meemaken. Tijdens de rit gaat het er heftig aan toe dus vergeet zeker niet je gordel om te doen. In de auto zijn meerdere handgrepen gemonteerd waar je je ook aan kunt vasthouden. Het dune bashen duurde ongeveer 45 minuten. Maar dan heb je het ook helemaal gehad van het heen en weer gewiebel. Sommigen stapten gewoon kotsmisselijk uit de jeep.

IMG_8898
Limburg allein in de Arabische woestijn
1
1
IMG_8899

Sandboarden en kameelrijden in de Arabische woestijn

Na de toffe woestijnsafari werden we afgezet in het woestijnkamp waar we even konden bijkomen van al de adrenaline. Het kamp was heel knus ingericht met lage tafeltjes en kussens op om te zitten. We werden verwelkomt met een verfrissende Arabische thee en zoete lekkernijen. Daarna kon je een ritje maken op een kameel en gaan sandboarden. Sandboarden kun je vergelijken met snowboarden alleen glijd je bij sandboarden niet door de sneeuw maar door het zand. Gohh…1111

Barbecuen in de  Arabische woestijn

Van al die leuke activiteiten hadden we best trek gekregen. Met de kamelen gingen we terug naar het kamp. Na de magische rode zonsondergang in de woestijn was het tijd voor het diner. Er stond een uitgebreid buffet voor ons klaar met onder andere brood, hummus, rijst, kebab en kamelenvlees van de barbecue. Het eten was heerlijk en je mocht zo vaak opscheppen als je wilde. Alleen het kamelenvlees smaakte wat waterig. Waarschijnlijk hadden ze me net een stukje van de bult op mijn bordje gelegd. De malloot. De humus was ook vrij pittig want dat merkte ik een half uurtje later al. Maar goed: het staat geschreven en gedrukt, gij moet krabben daar waar het jukt. You only die once. Ik zat naast een jongetje van ik schat vijf jaar oud. Hij keek naar een groepje kamelen waarvan er ene stond te piesen. Zijn leuter hing bijna op de grond zoals alleen een olifant dat kan met zijn slurf. Geheel geobsedeerd stond dat knulletje naar zijn pieleman te kijken. Snel zei ik nog dat de kameel net mijn jasje had opgegeten en dat de mouw er waarschijnlijk nog uit hing. Ik zei ook maar wat. Hierna stortte hij zich weer op zijn kebab-stokje en trok het vlees eens goed door de barbecue saus. Waarschijnlijk dacht hij dat zijn Harrie nog een lange weg te gaan had. Vroeger toen ik zelf nog heel klein was werd mijn vader wel eens boos als ik nog niet aan het slapen was. Hij zei dan op strenge toon:” als je nu niet gaat slapen dan komt haantje Pik en die pikt je pielemoos er helemaal van af !”. Ik hem heb nu op mijn 48e nog altijd in mijn hand als ik ’s morgens zwetend wakker word. Voor de rest heb ik er niets raars aan overgehouden. Ik vond het een geweldige en unieke ervaring om midden in de woestijn te dineren. De temperatuur was aangenaam warm en er stond een klein verfrissend briesje. Even later kregen we een show met roofvogels die allemaal wat lekkers uit de lucht mochten plukken. De avond werd afgesloten met een mooie Arabische vrouw die voor onze neus een buikdansje maakte. Met een nivea-zachte stem vroeg ze of ik het ook eens wilde proberen. Vriendelijk bedankte ik voor de eer. Aan de andere kant van de grote mat zat een potige overgetatoeëerde Engelse meid met dreadlocks en oren als een schotelantenne zo groot dat ze de zon kon horen opkomen. Ze had alles gehoord en voordat Sheila E. haar dezelfde vraag kon stellen had ze haar naveltruitje al over haar schouder gegooid. De rest bespaar ik jullie. We hadden gegeten en gedronken.

1
1
1
1

Dubai Marina boardwalk

Het leukste strand van Dubai heet “The Beach”. Dit is het strand dat achter de Dubai Marina ligt. Langs het strand vind je volop restaurants, terrasjes en winkeltjes. Direct achter het strand, waar de wolkenkrabbers opdoemen, ligt de straat waarvan het wandelgedeelte ‘The Walk’ heet. Hier lag mijn hotelletje en hier wandelde ik dus iedere dag langs tientallen terrassen van restaurants terwijl op de straat naast je de dure bolides langzaam cruisen om gezien te worden. Voor autoliefhebbers is het dan ook smullen geblazen als je de vele dure sportauto’s en limousines voorbij ziet knallen. Wie niet van auto’s houdt kan zich prima vermaken in de vele restaurants langs The Walk. Er is een uitstekende mix van diverse internationale keukens vertegenwoordigd. Ik nam vaker plaats bij restaurant Atelier M. te Pier 7. Het uitzicht op de jachthaven is fenomenaal en je kunt er pizza eten vanaf 12 euro. Klik hier voor een reservering/meer informatie.

IMG_8825
Restaurant Atelier M. in Pier 7 Dubai Marina. Hier kun je gewoon een pizza bestellen vanaf 12 euro.
IMG_8831
IMG_8739
1
1
IMG_8881
Mijn appartementje voor 75 euro per nacht. Niet te duur toch ?
DCIM100GOPROG0032410.
Én met zwembadje op het dak 🙂

1IMG_2881De Cayan Tower, voor de opening bekend als Infinity Tower, is een wolkenkrabber die gerealiseerd wordt door het bedrijf Palma Real Estate in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De constructie van het 330 meter hoge gebouw begon in februari 2006 en was klaar in 2012. Het gebouw telt 73 verdiepingen en zal ’s werelds hoogste gebouw worden dat 90° draait om zijn eigen as.

IMG_3285
De Cayan Tower, voor de opening bekend als Infinity Tower, is een wolkenkrabber die gerealiseerd werd door het bedrijf Palma Real Estate in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De constructie van het 330 meter hoge gebouw begon in februari 2006 en werd opgeleverd in 2012. Het gebouw telt 73 verdiepingen en is ’s werelds hoogste gebouw  dat 90° draait om zijn eigen as.
DCIM100GOPROGOPR2285.
Wolkenkrabbers langs de “Walk”
IMG_2897
Jumeirah Beach Hotel
1
Jumeirah Beach Hotel
IMG_8827
7-sterren hotel Burj el Arab (duurste hotel ter wereld)
DCIM100GOPROG0012443.
Hotel Atlantis
DCIM100GOPROG0052575.
Helicoptervlucht over Dubai

People in Dubai

IMG_8884
IMG_8885
IMG_8932
IMG_3214
IMG_8963

Dubai Harbour in Deira

Van oorsprong is de oudere wijk Deira het centrum van Dubai. Hier liep ik door het authentieke Dubai. In de oude haven Khor Dubai, die vroeger werd gebruikt voor de visserij van parels, zag ik vele traditionele boten. Een andere haven die hier is gevestigd is Port Saeed, een handelshaven. Hier ging ik even aan boord van een houten handelsschip met matrozen uit Iran. De boten worden trouwens met de hand beladen. Ik besloot eventjes mee te helpen.

Op de kruidenmarkt, Spice Souk, rook ik allerlei geurrijke oriëntaalse kruiden en specerijen. Bij de Gold Souk kun je beter wegblijven want hier worden iedere dag voor duizelingwekkende bedragen vooral goud verhandeld bij de tientallen juweliers.

IMG_3204
IMG_3178.jpeg
IMG_3208.jpeg
IMG_3223
De kapitein van het Iraanse handelsschip doet even een dutje.
IMG_3162
IMG_3273
IMG_3274
IMG_3276
IMG_3269
IMG_8913
IMG_8844

Sensation White Arabian Desert Dubai

Hier stond ik letterlijk als enige westerling samen met tienduizenden mensen uit het midden-Oosten met de blote voeten in het zand van de Arabische woestijn. Als je denkt dat de moslimwereld zich niet vermaakt met dancemuziek, alcohol en wat dies meer zij: wordt wakker mensen, slik niet alles wat bepaalde mensen willen dat je slikt. Hieronder wat sfeerbeelden van de party.

DCIM100GOPROGOPR2847.1DCIM100GOPROGOPR2862.1DCIM100GOPROGOPR2875.DCIM100GOPROGOPR2878.

1
1

Onze sponsoren van deze reis:

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Mediterraanse gastrobar  Olijf Sittard

OLIJF is een Mediterraanse Gastrobar gevestigd op de hoek van de Putstraat en Paardestraat. Met een warme inrichting en charmante locatie is dit de ideale plek om te genieten, zowel aan de bar of in het restaurant. De naam OLIJF is ontstaan, omdat olijven, in welke vorm dan ook, de basis vormen voor de Mediterraanse keuken. Een puur, eerlijk en overheerlijk product. Eigenschappen waar ook wij voor staan en die we vertalen naar ons menu.

Lars, Beryl en hun enthousiast team staan voor U klaar !

Putstraat 6,
6131 HL Sittard
T: 046 – 888 35 81
E: info@olijfsittard.nl

Instagram Facebook

 

Leon Quaden Makelaardij Munstergeleen

Kantoor Nederland:
Houbeneindstraat 2a
6151 CR Munstergeleen
046 – 30 200 30
info@quadenmakelaars.nl

Kantoor Duitsland:
Zum Klufgen 1
52538 Tuddern( Selfkant)
Im gebaude der Kreissparkasse

Weten wat de eerst stap is om meer geld te krijgen voor jouw huis?
Wauw!!! Wij willen jou feliciteren……
Je bent namelijk zo slim geweest om tot hier te komen, en dat is de eerste stap.
Het is makkelijk om dingen te laten liggen
maar jij doet dat dus niet.
en ALLEEN ZO krijg je méér geld
voor jouw huis
En weet je……, baat het niet, dan schaadt het niet.
Want het kost eigenlijk géén moeite om even te kijken wat onze methode inhoudt.
En het is slim omdat je er juist veel mee kunt verdienen.
De Bestseller Methode | Méér Geld, Hetzelfde Huis
Ontdek hoe je tot 30% meer kijkers krijgt voor je pand en hoe je gemiddeld genomen tot 18.000 euro meer voor je huis kunt krijgen.
Geef ons jouw huis in de Verkoop en je krijgt direct onze ‘Meest Waardevolle Aanpak Ooit’.

De BESTSELLER methode:
✔️Gratis Topvideo met ingebakken Plattegrond.
✔️Gratis Waardebepaling Vooraf zonder verplichtingen
✔️Gratis Explosieve Marketing met o.a. betaalde advertenties op facebook en KijkMijnHuis
✔️Gigantisch: 400.000 hits per op jaar op 140 panden
✔️Geruststellend: meer dan 2500 klanten gingen je reeds voor
✔️Garantie: Verkopen wij niet dan betaal je geen courtage!
Wij vertellen je ook iets dat je moet weten maar wat de meeste Makelaars nooit zullen prijsgeven.

STEL JE VOOR DAT HET ALLEMAAL LUKT!!

We zijn er zeker van dat onze methode werkt. Het is ook onderzocht en gepubliceerd door Metronieuws en RTL Z. Vraag hier binnen 20 seconden je Gratis Waardebepaling aan en weet snel wat de BestSeller Methode voor jou kan betekenen.

www.quadenmakelaars.nl/gratis-waardebepaling

We komen binnen 2 werkdagen langs, je bent niets verplicht en we gaan je ook niet tot iets verplichten.

2 gedachten over “Delightful Dubai

  1. Ran, heel mooi reisverslag van een van de meest controverse steden in het midden oosten. Zoals je zegt je kunt er alles…maar vooral genieten. Met of zonder rijkdom. Ik heb zelf al heel wat keren Dubai bezocht, imponerend, maar mis wel de terrasjes met een lekker potje bier buiten. Succes met je volgende uitdaging Paul L.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.