Het hoogst gelegen restaurant van Europa, Le 3842

De weg naar het restaurant waar je ook nog eens in the Void kon stappen (een glazen kooi die 1000 meter boven de grond hangt)

Het hoogst gelegen restaurant van Europa ligt in Frankrijk en wel op de berg Aiguille du Midi. Deze berg is niet alleen het hoogste punt in de Alpen waar een kabelbaan nog naar toe gaat maar ook dé plek waar je het beste zicht hebt op de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Het restaurant heet Le 3842 en je raadt het al: dit is tevens de hoogte waarop de kok frietjes staat te bakken. Er staan maar 10 tafeltjes en er zijn maar twee bedienden. That´s it. Het eten is super en goed betaalbaar. In ieder geval stukken goedkoper als vorige week in Zwitserland waar de ribben vanzelf uit mijn lijf vielen toen ik de rekening kreeg. Eindelijk zagen we weer eens een gerecht zonder Quinoa-zaadjes of pompoenpitten maar gewoon met een lekker dik stuk vlees. En zoals jullie weten: onder de 500 gram gaat bij mij op de boterham.

Le 3842 - Altitude 3 842 m in Chamonix-Mont-Blanc - French Alps - Savoie  Mont Blanc
Zie je het restaurantje liggen ?
In het midden boven: de top van de Mont Blanc

Naast ons zat zo’n verliefd stel. Zo begin 30. Ze vertelden in het Frans tegen elkaar. De blonde meid was aan zet. Ze ratelde sneller dan de pitcrew van Red Bull. Het Frans is een taal die ik niet totaal niet begrijp. Ik spreek redelijk goed Engels en Duits en het Spaans kan ik wel enigszins begrijpen. Bij het volgen van dit gesprek had ik echter geen kennis van de Franse taal nodig. Ondanks de grote hoogte werd hier een jonge meid vakkundig bedklaar geluld door een hitsige Fransoos. Ze kon geen kant meer op. Hier zat ze gevangen in zijn holle retoriek. Maar ze had er blijkbaar geen moeite mee. Het was leuk om naar te kijken. Ze schuurden als egeltjes tegen elkaar. De jonge man was helemaal klaar om haar eitjes te besprenkelen. Ze zat continu met haar handen in haar haar. Er zat blijkbaar iets niet goed of iets irriteerde haar. En dan net nu op dit moment dat ze geschaakt werd. Haar haararchitect kon ze niet bereiken op deze plek. Nu moest ze zelf aan de slag. Hier zagen we een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen maken zich niet zo druk om hun haar. Ze hebben ook geen make-up, pruiken, nepnagels of nepwenkbrauwen nodig. Als je haar niet goed zit of je hebt zo’n witte op je kin dan accepteer je dat als een vent. Dan ga je niet lopen kloemelen met je gezicht maar dan vertrouw je gewoon op je hard kloppende Boris in je broek  😇

Mooi uitzicht over het dak van de Alpen
Vanuit hier heb je een mooi zicht over Chamonix
Step into the Void

Oh ja, hoe kom je nu in dat restaurantje ? Zet je auto in de parkeergarage Mont Blanc in Chamonix (GPS 45.924808, 6.872304). Loop naar de kassa van de kabelbaan van de Aiguille du Midi (GPS 45.918600, 6.870056) en koop je kaartje. Let op: er zijn meerdere kabelbanen in Chamonix dus pak de juiste. Op het kaartje staat een nummer welke correspondeert met het nummer van jouw karretje. Als jouw karretje aan de beurt is verschijnt het nummer op een display. Dan heb je nog tien minuten de tijd. Tot die tijd kun je je vermaken op het grote plein voor de vertrekhal. Bij de eerste stop dien je over te stappen in een andere kabelbaan. Daarna kom je aan op de Aiguille du Midi. Hier heb je allerlei attracties zoals the Void, een glazen kast waar je 1000 meter boven de grond op een glazen plaat staat.

Tip: het is moeilijk te plannen want je weet niet wat het weer doet. Het beste is om er gewoon heen rijden en te kijken of het mooi weer is. Als het geen mooi open weer is dan hang je in de wolken en heb je een uitzicht van twee meter ver en dan is het er heuuuul koud. Misschien is het restaurant dan ook dicht want dan gaat er bijna niemand naar boven. Onder bij de kassa hangt een camera en kun je het uitzicht zien wat je boven hebt.

De menukaart

Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door:

https://www.finatics.nl/

https://instagram.com/bij_nummer_81?igshid=ravvlnb92tt1

https://www.restaurantmeds.nl/

https://Www.bodyandbeing.nl

https://www.facebook.com/Margiestaartenkoek/

Geef een reactie