Villa de Vecchi

Op onze rondreis door Italië kwamen Angelica en ik langs deze oude villa gebouwd in de 19e eeuw. Villa De Vecchi, bijgenaamd Casa Rossa vanwege zijn originele roze kleur, werd gemaakt in opdracht van Felice De Vecchi. De graaf had de villa destijds versierd met veel voorwerpen uit verschillende delen van de wereld. Naast de vele meubels die op de drie verdiepingen zijn geplaatst, had de villa een aangrenzend park met een grote buitentuin met, naar het schijnt, een fontein die nu op mysterieuze wijze is verdwenen. De villa werd in 1938 officieel verlaten door de erven van de familie De Vecchi. In de daaropvolgende jaren werd het bewoond door enkele zwervers en in 1959 werd het landgoed gekocht door de Medici van Marignano.

Begin jaren tachtig werd het complex overgenomen door enkele families van lokale ondernemers. Ondertussen werd de villa geplunderd en vernield. Al decennia lang verkeert het in een staat van verwaarlozing. Het gebouw is gelegen in het Valsassinesi-gebergte en staat lokaal bekend als “de Villa van de Geesten”, aangezien het verlaten gebouw vermoedelijk de plaats was van een moord. Degene die vermoord zou zijn zou hier nog rondlopen volgens de dorpsbewoners. Uiteraard geloven wie hier niet in dus gingen we op ons gemakje naar de achterzijde van het gebouw waar een flink gat in het hek was gemaakt.

Mensen uit de omgeving vertellen dat tijdens de zwoele zomernachten een vrouwelijke klaagzang van binnenuit te horen is, vermoedelijk behorend tot de minnares van de historische eigenaar, die binnen de muren is vermoord. Verder wordt gezegd dat het huis de plaats is waar in de loop der jaren zelfmoorden hebben plaatsgevonden welke nooit opgehelderd zijn geworden. Daarnaast doet het verhaal van de spelende piano de ronde. Buurtgenoten zweren dat ze een piano hebben horen spelen. Het kan kloppen want op de begane grond is een piano te zien maar deze is defect. Tegenwoordig verkeert het gebouw in een staat van verwaarlozing en om de veiligheid te beschermen heeft de gemeente hekken rond het huis geplaatst. De oude eigenaren waren bereid de villa gratis weg te geven. Er is ongeveer 6 miljoen euro nodig. Iets voor jou ?

https://www.ilgiorno.it/lecco/cronaca/2013/08/18/935835-Villa-De-Vecchi-Cortenova.shtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.