Vöringsfossen-Flåmsbana train- Låttefossen

Vannacht de deuren van het busje opengezet en alle muggen één voor één binnengelaten. Daarna heb ik de deuren weer gesloten en zijn we buiten gaan liggen. Kijk….zo breng je de vijand compleet in verwarring☝🏻. Dit werkt beter dan mijn tactiek van vorig jaar toen ik de hele nacht muziek van Kanye West op mijn slaapkamer draaide. Die motherfuckers bleven komen.

Snel sprongen we in ons busje om de watervallenroute te doen. Op deze route liggen tientallen mooie, hoge watervallen waaronder de tweelingwaterval Låttefossen nabij het stadje Odda in de provincie Vestland. Hier valt het smeltwater van 165 meter hoog de diepte in waarna het onder een boogbrug in een rivier verdwijnt.

De Vøringsfossen waterval nabij Eidfjord is de op twee na meest bezochte attractie van Noorwegen. Nu in de Coronatijd kon je de bezoekers op twee handen tellen. Vanaf een stalen look-out platform kun je goed zien hoe het water van de 280 meter hoge waterval in het ravijn verdwijnt. Er was een mogelijkheid om steentjes omlaag te gooien maar dat hebben we niet gedaan 😇. Onderweg kwamen we in een tunnel een rotonde tegen. Heel apart dat blauwe licht.

Daarna namen we het treintje van Flåm naar Myrdal. Hetzelfde als vorige maand toen we in Zwitserland de Glacier-Express deden, was dit een hele mooie treinrit dwars door de bergen en langs mooie watervallen.

Denkt U ook eens aan de ondernemers die de loterij van Dutch Traveljunk mogelijk maken:

Restaurant San Blas in Schin op Geul. Www.eetcafesanblas.nl. De San Blas eilanden naast Panama behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Mijn vriend John en zijn vrouw Sonja van het gelijknamige eetcafé in Schin op Geul laten de Latijns-Amerikaanse sfeer herleven in hun wel heel erg mooi ingericht zaak met buitenterras. En mocht je niet winnen, wat kan jou het schelen, gewoon eens even langsgaan voor een lekkere steak of een lekkere pot bier. Vraag Johnny naar het panty-verhaal na onze Amsterdamse kroegentocht of de stage-dive vanaf de bar recht in mijn armen en de tranen lopen over je wangen 😂👌🏻🍺. Smakelijk !

Gedichtenbundels. Samen met Vera heb ik toch wel wat avonden de binnenstad van Sittard onveilig gemaakt. Vera is nu schrijfster en wilde heel graag een drietal boeken beschikbaar stellen. Haar teksten zijn uit het hart geschreven en berusten allemaal op een stuk ervaring en waarheid waarin je je wellicht kunt vinden of zelfs aangetrokken door kunt voelen. Bij de bijlage van dit bericht zit een mooi gedicht wat ze voor me maakte. Héél lief ! Voor diegene die het boek niet gaan winnen: je kunt het ook gewoon bestellen op https://veraschrijftpuur.wordpress.com/bestelformulier/

www.veraschrijftpuur.nl

7 gedachten over “Vöringsfossen-Flåmsbana train- Låttefossen

  1. Oja Ran, wij wilden eigenlijk dit jaar ook een treinreis maken in Noorwegen vanaf Oslo naar Bergen met ertussenin ook nog een fjord, waar we met de boot door zouden varen. Mja, ivm Corona durfden we dat dit jaar niet. Enfin, wat in het vat zit, verzuurt niet, zeggen we dan hè. Jullie iig genieten met volle teugen, zie ik, van dit prachtige land. Ga zo door! Doeï.

   Geliked door 1 persoon

   1. Jaaaaa dat moeten jullie even uitstellen dan maar. Een treinreis is altijd leuk hier. En dan een autootje huren en de Trollenroute doen. Die ligt in de buurt van Bergen 😍🇳🇴

    Like

 1. Ja en ‘alcohol drinken’ waren we ook snel van af, toen we destijds onderweg waren in Zweden omhoog en door Noorwegen weer omlaag per trein. Mijn hemel, niet te betalen! Zelfs alcohol-arm was idioot duur. Nee, dan is de lol er gauw af.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.