Ålesund-Bergen

Soms nemen we wel eens een kamertje bij mensen thuis. Zoals hier in het mooie Bergen, de stad met de meeste neerslag van Europa. Een stad waar het maandenlang aan één stuk door kan regenen.

Vent met een topbaan. Koters groot, ze studeren en hebben de haard inmiddels verlaten. Moeders verveelt zich onnozel en begint een B&B. Potje latex met ‘Zo Wonen’ jankkleuren op de muur, kamertje beetje optrutten met poppenkastspullen. En dan het belangrijkste: het gastenboek ! Meestal vraagt ze of we iets leuks willen schrijven. Of er ligt een geschreven verzoekje bij met dito tekst. Onderschat dit s.v.p. niet, lieve volgers. Dit is het huidige levenswater van moeders. Hier draait het om en doet ze het voor. Ik kan me dan nooit van de gedachte lostrekken dat ze zelf ook stiekem met een andere pen wat leuks over niet alleen haar kamer maar ook over haar rol als gastvrouw geschreven heeft. Na het schrijven van mijn recensie blader ik er altijd even doorheen op zoek naar de tekst van een medelander en dan las ik dit stukje tekst van klaagkuttende Ingrid🤦🏻 (heb het even vertaald):

“We vonden het erg jammer dat er zo weinig koffiekopjes waren en we steeds moesten afwassen. De vogels waren erg lawaaiig. Ook sluit het raampje in de badkamer niet goed. Maar voor de rest was het fijn.

Groeten uit Leerdam, Nederland 🇳🇱 Ingrid en Henk

Ingrid, je bent een klaphark….

Denkt U ook eens aan de ondernemers die de loterij van Dutch Traveljunk mogelijk maken:

Restaurant San Blas in Schin op Geul. Www.eetcafesanblas.nl. De San Blas eilanden naast Panama behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Mijn vriend John en zijn vrouw Sonja van het gelijknamige eetcafé in Schin op Geul laten de Latijns-Amerikaanse sfeer herleven in hun wel heel erg mooi ingericht zaak met buitenterras. En mocht je niet winnen, wat kan jou het schelen, gewoon eens even langsgaan voor een lekkere steak of een lekkere pot bier. Vraag Johnny naar het panty-verhaal na onze Amsterdamse kroegentocht of de stage-dive vanaf de bar recht in mijn armen en de tranen lopen over je wangen 😂👌🏻🍺. Smakelijk !

Gedichtenbundels. Samen met Vera heb ik toch wel wat avonden de binnenstad van Sittard onveilig gemaakt. Vera is nu schrijfster en wilde heel graag een drietal boeken beschikbaar stellen. Haar teksten zijn uit het hart geschreven en berusten allemaal op een stuk ervaring en waarheid waarin je je wellicht kunt vinden of zelfs aangetrokken door kunt voelen. Bij de bijlage van dit bericht zit een mooi gedicht wat ze voor me maakte. Héél lief ! Voor diegene die het boek niet gaan winnen: je kunt het ook gewoon bestellen op https://veraschrijftpuur.wordpress.com/bestelformulier/

www.veraschrijftpuur.nl

4 gedachten over “Ålesund-Bergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.