Verlaten Kurhaus in Hessen

Ik stak mijn rechterhand door het gat in het raam en kon nog net aan de klink komen om deze om te draaien. Met een lichte duw ging het raam open en konden we naar binnen klauteren. Het glas kraakte onder onze schoenen maar verder was het muisstil. Altijd tricky als je een gebouw binnen gaat in het centrum van een stad. Altijd is er wel iemand die je naar binnen ziet gaan en de drang voelt om de politie te bellen. In Duitsland zijn de boetes gelukkig niet zo hoog. Met een paar honderd euro sta je weer op straat. In Tsjechië kun je er echter rustig een 0 achterplakken.

Het Kurhaus is 10 jaar geleden gesloten. Dat zie je nog aan de prijzen op de menukaart in de bar en de PC op het kantoor. Echt zo’n joekel. Overal lagen floppy’s op de grond. Ook is er helaas al veel vernield door de trashers. De bar is echter nog intact: er staan nog enkele lege flessen drank op een plank. Een doos porseleinen attributen voor een neusbehandeling zaten nog in een doos. Veel privé-kamers waren voorzien van behandelingsbaden waar je je schurft kon laten losweken. In het aangrenzende theater konden de 700 gasten kijken naar een mooie voorstelling van een dansgroep. Na een uurtje vonden we het goed geweest en gingen we weer naar buiten.

GPS-coördinaten helemaal onderaan

GPS

51.114236 9.109798

6 gedachten over “Verlaten Kurhaus in Hessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.