Residence of the failed state

De burgeroorlog in Somalië in 1991 maakte niet alleen een einde aan het bestaan van een land maar ook aan de activiteiten van zijn ambassade. Werkelijk alles hebben ze destijds laten liggen in dit pand, gelegen in een chique woonwijk. Typemachines, diplomatieke postzakken, fotorolletjes, asielaanvragen etc. Makelaars waren bezig om het eens zo statige pand verkocht te krijgen maar ze kregen géén antwoord op hun brieven en emails aan de Afrikaanse staat die eigenlijk alleen nog maar op papier bestond. Het pand had destijds gemakkelijk voor één miljoen gulden verkocht kunnen worden. Zeker op deze A-locatie. Maar nu is het te laat. Wanden zijn beschimmeld, het dak vertoont gaten, vloeren zijn door de regen nat geworden en staan nu bol vanwege het vocht. Momenteel helpen zo’n zevenhonderd Amerikaanse militairen Somalië in de strijd tegen terreurorganisatie Al Shabaab, een aan Al Qaeda gelieerde organisatie. President Donald Trump heeft in december 2020 de opdracht gegeven voor het vertrek van vrijwel alle Amerikaanse troepen uit Somalië. Voor 15 januari 2021 moet het aantal Amerikaanse militairen in het Afrikaanse land fors zijn verkleind, meldt het Pentagon. De voormalige ambassade is via de achterzijde te betreden. In de overwoekerde tuin vonden we een hekje wat we zodanig plaatsten dat de spijlen een trapje vormden. Binnen in het gebouw vonden we allemaal leuke spulletjes uit begin jaren ’90 zoals oude telefoons en verlopen paspoorten.

GPS:50.690234 7.158239

Op de foto de laatste president van Somalië: Siad Barre. Mensen die hem niet steunden – zoals 82 hoge officieren werden vermoord . Zijn bewind heeft meer dan 200.000 mensen het leven gekost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.