Smurfendorp…

Het blauwe dorpje

Gargamel, Azraël and me !

Een paar jaar geleden was ik in Andalusië. Niet ver van Malaga lag het smurfendorpje Júzcar waar dan ook écht álles blauw is geverfd. Niet alleen de huizen, maar ook de winkels, de kerk en de trappen in het dorpje hadden een blauw likje verf gekregen. Het is dus een echt dorp met 223 gewone mensen zoals jij en ik die iedere dag opstaan om te gaan werken. Het is dus geen locatie waar je entree betaalt of zo.

Grote smurf is het nog ver ?

Waarom blauw ?

In 2011 kwam het dorp spontaan in het nieuws omdat het geheel blauw werd geschilderd voor de wereldpremière van de 3D-film van de Smurfen. Ondanks dat de filmstudio had aangeboden de huizen kosteloos terug over te schilderen, besloot men de blauwe kleur te behouden, omdat dit het toerisme zeer ten goede was gekomen. Door de film wilden ineens heel veel mensen het dorp bezoeken. De inwoners waren daar blij mee, want zo konden ze tijdens de crisis in Spanje toch nog geld verdienen. Uiteraard werd er vanalles bedacht met het thema smurfen en jaarlijks bezochten velen Júzcar.

Trailer the Smurfs

Niet alleen de huizen werden blauw gemaakt maar overal in het dorp waren beelden van smurfen te zien. Al gauw werd Júzcar dan ook door iedereen het smurfendorp genoemd: El pueblo pitufo.

Zelfs de tuintjes zijn blauw

Hoe kom ik er ?

We hadden zelf een auto gehuurd op het vliegveld van Malaga voor maar 4€ per dag incl.verzekering (!!!). Spanje is qua autoverhuur het goedkoopste land ter wereld. Dit is goedkoper dan de bus nemen vanuit Ronda. Een enkeltje kost 3,50€ p.p. en hij gaat maar drie keer per dag. Daarbij gaat hij helaas niet op dezelfde dag heen en terug dus je moet dan ergens overnachten. Je bent in anderhalf uur in het dorpje en de route is héél mooi. Zeker als je binnendoor rijdt.

Mocht je met de auto gaan: kopieer onderstaande GPS-coördinaten in op je Google maps en druk op enter !

(36.6254700, -5.1707699)

Kusje voor smurfin

4 gedachten over “Smurfendorp…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.