La Balade des Gnomes

La Cabane dans la forêt

Een B&B zoals deze hebben we nog nooit gezien ! Dju, wat apart. Alles staat hier in het teken van een grenzeloze fantasie. Het zijn niet alleen de keuzes die de kunstenaar heeft moeten maken maar wat dacht je van de uiteindelijke uitvoering ? Ik zat zo’n 10 minuten in onze slaapkamer stil in het bos rond te kijken. We werden teruggebracht naar de drie bronnen: aarde, water en vuur. De goudvisjes zwommen onder een watervalletje achter het bed door. De vloer was gemaakt van kiezelstenen welke in een bepaald mozaïkpatroon gelegd waren. De muren waren gestukadoord met leem en stro en daarna verzegeld met een coatingslaag. De lichtschakelaars bedienden we met een hendel.

Maar ook aan de buitenzijde van de B&B hoefden we ons niet te vervelen. Buiten staat het paard van Troje. De ophaalbrug welke als toegang dient moet eerst door de receptioniste omlaag gelaten worden en pas dan kun je naar binnen. Zie filmpje hierboven.

Het mooie bed helemaal gemaakt van hout
Achterzijde B&B
Het bad is uniek, helemaal met de hand gemaakt

Hier draait alles om de details. Vergeet even de standaard stoffige hotelkamer met een ongelezen bijbel in het nachtkastje en blader even door de foto’s van deze prachtige locatie in de Ardennen.

Slapend vosje aan de rand van het bed
Goudvisjes zwemmen onder het bed
Entree B&B
Slapen in het paard van Troje ? Het kan !
Mooi uitzicht vanuit de Pipo-wagen

De andere kamers

In totaal heeft deze B&B een 12-tal kamers met allemaal andere thema’s. Zo word je door twee majestueuze dansers hemels betoverd in een Marokkaanse artisanale lounge of is er een kamer met een organisch eerbetoon aan de Spaanse architect “Gaudi”. Of neem je liever la casa Tireli-rela met bubbelbad in een wijk in een klein “Andalusisch” dorp met gekke vormen en verrassende kleuren ? Ook heel spannend is de kamer in een magisch bos die je deelt met trollen, kabouters en feeën maar je kunt ook buiten slapen in de Latcho-Drom, een soort pipowagen met een wel heel mooi uitzicht.

Kamer: La legende des Trolls
Kamer: Sur un quartier de lune
Kamer: Les étoiles du désert
Kamer: Le désespoir du moine
Kamer: La route du vin
Kamer: La casa Tireli-rela

Locatie:

Geef onderstaande GPS in op je google maps en binnen anderhalf uur sta je watertandend voor hun deur: (50.3538601, 5.5404175).

Klik hier voor naar hun site te gaan

4 gedachten over “La Balade des Gnomes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.