Sjansen

Sjansen vroeger

Vroeger vond je een meid leuk, je glas bier ging van de rechter naar de linkerhand en na een korte intro begon je te kussen. Ondertussen bleef je stoer contact houden met de bar. Of met een voet of met je elleboog. Zo ging dat. Je wisselde geen telefoonnummers uit want bellen deed je alleen met je oma als ze jarig was. Je voegde haar al helemaal niet toe op Facebook want internet bestond simpelweg nog niet. De week erna ging je met je vrienden wéér naar die tent en misschien kwam je haar wel tegen. Misschien stond ze wel te zoenen met een andere jongen. Dat wist je allemaal niet. Misschien was ze wel met vriendinnen naar een andere kroeg gegaan. Misschien kwam je haar een maand later pas weer tegen. Dat was best spannend en soms kwam je haar helemaal niet meer tegen. Dan had je vette pech.

Sjansen anno 2021

En dan nu beste mensen: het sjansen in 2021. Je leert elkaar kennen op een feestje met een DJ. Tegenwoordig heeft ieder feestje een DJ en luister je de hele avond naar de shit wat die gast zélf leuk vindt. Wat jij leuk vindt boeit die gast géén zak. Hij is god for one day en god is de baas. Een dag later zorgt Facebook er zelf wel voor dat die meid op jouw Facebook voorbij komt. Hoe Facebook het voor elkaar krijgt weet geen mens maar het maakt verder ook niet uit voor het verhaal. Je voegt haar toe en het sjansen begint. Overigens zonder dat je elkaar ziet. Alles gaat via dat kleine toetsenbordje op je mobiel.

Snapchat

Om het leuker te maken stelt madam voor om verder te “kletsen” op Snapchat. Wat daarna volgt tart iedere verbeelding. Voordat je het weet ben je aan het kletsen met een meid die een poezenkop met snorharen krijgt of een hondenkop waar een likkende tong uit rolt. Tenenkrommend en hemeltergend. Mag ik hier iets van vinden ? Vind ik het gek dat heden ten dagen de samenleving barst van psychische wrakken en sociaal ontspoorde stumpertjes die iedere dag bezig zijn zichzelf te verkopen aan de hoogste bieder ? Vergeet niet dat méér dan 80 procent van alle jongeren momenteel tegen een burnout aan zit te hikken. Nee, ze hebben niet in een oorlog gevochten. Nee, ze hebben ook géén land opgebouwd. Nee, ze hebben ook geen gezin met 4 kinderen aan de vreet moeten houden. Ze hebben een burnout omdat ze de mooiste of de beste willen zijn voor hun omgeving. Pappa en mamma hebben jou heel hun leven op handen gedragen en je drie keer per dag verteld hoe goed je wel niet was met je kutrapport. Mamma zal wel eens met de leraar gaan praten. Ze hebben je verteld hoe mooi je wel niet was op op die gefilterde profielfoto. Buiten die afgescheurde teennagel in 2010 heb je nooit tegenslag gekend. En nu moet je het allemaal zelf doen. Als je in de spiegel kijkt zie iemand die er alleen maar kutzooi van bakt en iedereen is het schuld behalve jij. Welkom in real life poezenkop !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.