Amalfi coastal roadtrip

De dag na ons bezoek aan Capri Island begonnen we aan een wel héél leuke roadtrip nl. de Amalfi coastal roadtrip. Tijdens deze trip zouden we 13 dorpjes gaan bekijken zoals Positano, Furore en Vietrie del Mare. Het is een route die zo dromerig is dat velen de betoverende schoonheid ervan hebben vastgelegd op vele foto’s en video’s. De miljoenen kleurrijke bloemen druipen van de huizen en rotsen. Overal citroenboomgaarden die een magisch plekje hebben kunnen vinden tussen de schitterende azuur-blauwe zee en de groene bergen aan de zuidkust van het Sorrentijnse schiereiland.

San Pietro

In dit dorpje kon ik mijn “stuurmanskunsten” vertonen. Met zijn smalle straatjes, wilde chauffeurs en steile kliffen waren er zeker enkele spannende momenten. Maar we bleven gewoon lekker Hollands nuchter en lieten ons niet van de wijs brengen door die toeterende Italianen. Zeker bij de plots opduikende viewpoints moest ik plots in de remmen om te kunnen inparkeren. Dit tot ergernis van de Italiaanse snelheidsduivels. Achja, moeten ze maar niet in zo’n mooi gebied gaan wonen 😜😂.

Via Nastro Azzurro

Dit is eigenlijk de officiële naam van de kustweg waarover we reden. Schitterend om te rijden maar ik moest wel goed opletten want we waren de ene bocht nog niet uit of de volgende dook alweer op voor onze neus. Ook reden we door enkele kleine tunneltjes waar we soms even moesten wachten op de tegenligger. Met twee auto’s ineens er doorheen ging helaas niet lukken.

Spiaggia di Tordigliano

Onder ons lag een geweldig mooi strand. Het lag in een ieniemienie klein baaitje met links en rechts hoge rotsen. Voor het strand lagen enkele bootjes en er was maar weinig plek om je handdoek neer te leggen. We gingen een drankje doen in een restaurantje with a view. Overal stonden eetborden met visafval. Dit was bedoeld om de wespen van de tafels weg te houden. Nooit geweten dat wespen zich laten verleiden door een visje.

Visafval op de vensterbank houdt de wespen weg
Even een drankje doen !

Positano

We hebben allemaal wel eens op Instagram de Santa Maria Assunta kerk voorbij zien komen. Het dak van de toren is betegeld met de meest prachtig gekleurde tegeltjes. Het is daarom ook een van de meest gefotografeerde gebouwen van de Amalfi-kust. Dit stadje loopt over van de toeristen. Beetje raar want eigenlijk mag het niet ruiken aan de schoonheid van Cinque Terre waar het stukken rustiger was. Echter, van verre ziet het er knus en gezellig uit. De mooiste foto’s van Positano maakte ik echter niet in het dorp zelf maar vanaf de doorgaande weg die er boven loopt.

Furore

Furoir di Four Beach vonden we een van de meest iconische stranden aan de kust. Dit strand, dat door Red Bull vaker wordt gebruikt als een extreme duiklocatie, is ronduit spectaculair. Kijk maar naar de foto’s. We waren er al vroeg zodat de zonnestralen het piepkleine strandje goed verlichtten. Rond 13:00u zou het strandje voor de zon onbereikbaar zijn.

Conca dei Marini

Het mooiste uitzichtpunt vonden we bij Conca dei Marini. We kregen het kristalheldere water bij het Saraceno Hotel te zien, dat ooit een fort was. Ook zagen we de voormalige villa van Sofia Loren met op de achtergrond de perfecte Amalfi-kustlijn.

Albori

Dit was wel een heul piepklein dorpje. We keken onze ogen uit in de nauwe steegjes. Overal hing wapperend wasgoed en zagen we de meest leuke doorkijkjes.

Raito

Ook net zo als de andere dorpjes langs de Amalfi kust staat Raito ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Angelica en ik zagen een natuurlijk paradijs verborgen tussen de groene bergen en de blauwe zee. Overal smalle straatjes met de meest verrassende details en overal dat spectaculaire uitzicht over de Golf van Salerno

Vietri sul Mare

Binnen deze beroemde kustlijn liggen veel schatten verborgen, waaronder de stad Vietri sul Mare, waar de wereldberoemde gekleurde keramiek en tegels van de regio worden geproduceerd.

Amalfi

Hier zijn we helaas niet in geweest maar hebben we van afstand bekeken. Het zag er ook heel mooi uit maar weet je wat is: we raakten verwend of -misschien wat eerlijker- gewend aan al dit moois. Ieder dorpje heeft eigenlijk dezelfde mooie, vrolijke uitstraling. We waren weer toe aan wat anders. Iets totaal anders 💀☠️.

4 gedachten over “Amalfi coastal roadtrip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.