Agatha Christie hotel, Aswan 🇪🇬

Egypte, tot de schijt ons dood.

Tja mensen, het is zover. Vorig jaar drie weken lang de Delhi-belly weten te ontlopen in India. In Cambodja een driepersoons schotel schorpioenen en tarantulas weggewerkt. Een week lang met een Indiaan in de Amazone de grootste shizzle gegeten. Maar nu na een dikke week reizen in noord-Afrika kregen we toch allebei te maken met de alom bekende Egyptische anale regendans. Het is niet zozeer een probleem als je op je kamer zit maar als je even naar buiten wilt en het begint down under te knagen dan moet je heel snel met hele kleine stapjes een locatie zien te vinden waar je je even kunt terugtrekken, zeg maar. In een islamitisch land kan dat best problematisch zijn want je hebt hier in het zuiden van Egypte bijna alleen maar van die sta-wc’s met tuinslangen waar we onze billetjes mee kunnen schoonspoelen. Nu vind ik het spoelen met zo’n tuinslang prettiger dan afvegen met wc-papier. De eerste keer dat ik het probeerde (15 jaar geleden) spoot ik bijna de rand van mijn kont af. Wist ik destijds veel dat je eerst het kraantje aan de muur moest afstellen voordat ik het spuitstuk op mijn derrière richtte ? Sinds ik het truukje onder de knie heb doe ik het zelfs graag met de tuinslang. Geen gedoe met papier en het is veel gezonder naar het schijnt. In ieder geval loop je geen week met zo’n rood geschuurde bavianenkont rond.

Old Cataract hotel

We besloten te gaan eten in het Old Cataract hotel in de hoop daar iets te eten te krijgen wat niet alleen zou smaken maar ook onze darmen te vriend zou houden. Bij het zien van de oprijlaan viel onze mond open. Wowww….. wat mooi ! Maar we waren niet de enigen. Voor ons stond een groepje meiden content te verzamelen voor hun instagram. Influencers ! Fully dressed en met hun duckgezicht in de plooi gaven ze zich over aan de fotografiekunsten van hun vriendinnetje. Hey wat zag ik daar ? Een influencer die verticaal foto’s maakte ? Sjongejonge, de wereld is kapot 😂

Old Cataract Hotel anno 2021
Oprijlaan hotel.
Na het bezoek aan dit peperdure hotel in een gare taxi stappen uit 1978. Contrast is wel erg groot 😂.
Uitzicht op zwembad.
Overdekt terras.
Oprijlaan hotel.

Agatha Christie

We kwamen aan in een hotel welke door Thomas Cook in 1899 gebouwd was in de stijl van die tijd toen Egypte nog een Engelse kolonie was. In die tijd zat half Engeland hier in de winter te bieren omdat het hier héérlijk warm was en het bier vooral goedkoop. Veel beroemde gasten spendeerden hun tijd in dit hotel. Zo waren Tsaar Nicolaas II, Winston Churchill, Howard Carter, Margaret Thatcher, Jimmy Carter, François Mitterrand en Prinses Diana hier vaker te gast. Dame commander of the British empire Agatha Christie verbleef hier zelfs één jaar en schreef hier haar klassieker Death on the Nile. Je kunt zelfs overnachten in haar kamer van destijds. Haar mahonie schrijftafel en stoel staan nog altijd in de entree. Vanuit die stoel keek ze over de Nijl naar Elephant Island recht tegenover het hotel. Kijk zelf naar de foto’s hoe mooi dit uitzicht is. Voor mij was het al snel duidelijk waarom ze een jaar in dit hotel verbleef. Ze is overigens ‘s werelds best verkopende auteur met een verkoop van 3,2 miljard boeken (!). Als je al die boeken in treinwagons langs station Sittard zou laten razen zou het negen uur duren voordat alle wagons het station waren gepasseerd.

Buro en stoel Agatha Christie
Agatha Christie 1924.
Uitzicht vanaf terras.

Lunchtime

Een overnachting zat er helaas niet voor ons in. 350€ voor een nachtje gaat ons ver boven onze pet. Maar als je een lunch van 15€ p.p. nam konden we een uurtje lang rondbanjeren rondom het hotel. Wat moet het hier in die begin jaren mooi zijn geweest. Het hele hotel ademt nog steeds de nostalgie van destijds uit. Ik zag een meid een sort of tompouce eten zonder eerst de pudding er tussen uit te lepelen. Ook hier is de jeugd op vandaag helemaal naar de klote 😂.

Soepje vooraf
Spaghetti (goedkoopste op de kaart).
Eetzaal.
Uitzicht op Elephant island.
Lounge.
Zwembad met uitzicht op Elephant island.
Ingekleurde foto van de jaren ‘20.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Gwen Gehl maakt overhéérlijke taarten in alle soorten en maten. Onderstaande chocolade taart is gemaakt voor échte “sjlokmoele” gezien de vulling van chocolade ganache en Zwitserse meringue botercrème. De topping van allerlei chocolade stukjes zorgt er voor dat het water in jouw mond loopt !

Kijk even op haar pagina en bestel gewoon lekker die taart 🎂. Man gönnt sich ja sonst nichts 😜.

FB:

https://www.facebook.com/gwen.gehl

Instagram:

https://instagram.com/gwengehl?utm_medium=copy_link

Email Gwen:

Gwengehl@hotmail.com

7 gedachten over “Agatha Christie hotel, Aswan 🇪🇬

 1. Prachtig! Enne… Ze zeggen niet voor niets de Vloek van de Farao! 😊
  We zijn niet zo’n gedreven reizigers maar ooit eens twee nachten mogen logeren in t Mahapahit Hotel in Surabaya.. Ook zo’n mooi verleden en nog altijd voel je de sfeer van destijds.

  Geliked door 1 persoon

 2. Randy mooi verslag en foto’s van dit koloniaal hotel, geweldig!

  ps
  “Ingekleurde foto van de jaren ‘20”
  De laatste foto lijkt een screenshot uit de film ‘Death on the Nile’ uit 1978, David Niven, Peter Ustinov en Bette Davis op de SS Karnak.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die foto is idd van die film. Die boot is nog in Egypte. Thuis veel gezocht waar hij lag maar helaas niks kunnen vinden. In Egypte wist men het ook niet maar die zijn natuurlijk met hele andere dingen bezig.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.