Cooking on garbage, Cairo 🇪🇬

Mostafa

De 25-jarige vrijgezelle Mostafa wist niet wat hij hoorde toen we hem vertelden dat we naar de vuilniswijk wilden gaan. Daar had hij nog nooit een toerist heen gebracht. Hij moest er mee lachen maar startte niet lang daarna zijn oude wagentje. Hij had wel liever dat we in de auto bleven zitten tijdens ons verblijf want je wist maar nooit. Ok dan. Deal.

Vuilniswijk

De wijk lag in Koptisch gebied. In een sloppenwijk in het uiterste zuiden van Manshiyat Naser, aan de voet van de Mokattam-heuvels aan de rand van Caïro. Hier draaide de economie om het inzamelen en recyclen van het afval van de stad. Deze wijk heeft een hele slechte infrastructuur en het heeft ook niet overal stromend water, riolering of elektriciteit. Het afval van de stad wordt naar de vuilniswijk gebracht door de Zabbaleen (vuilnisophalers), die vervolgens het afval sorteren om te proberen alle bruikbare of recyclebare spullen op te duiken. Er wonen hier duizenden gezinnen die binnenshuis afval scheiden. Zo kan de slaapkamer van Pietje vol staan met lege blikjes en de slaapkamer van kleine Jantje met plastic flesjes. Vanuit de wijk wordt alles wat is ingezameld vervolgens weer per kilo verkocht aan opkopers. We zagen karren die getrokken werden door een paard of een ezel. Maar ook kleine vrachtwagens die tot soms wel drie meter hoog beladen werden (!). De totale waarde wat aan spullen wordt verkocht bedraagt op jaarbasis bijna 10 miljoen euro. Klinkt veel maar gedeeld door het aantal mensen wat daar van moet eten stelt het niks voor.

Have a nice day ?

We vroegen ons af hoe mensen hier konden wonen. Kom op: alleen die stank al ! En die kinderen dan ? Die groeien niet al te gezond op. Op de terugweg naar ons hotel hadden we het er nog over. Dit was niet de mooiste kant van Egypte maar wél een hele interessante ! Achteraf toch wel blij dat we niet waren uitgestapt. Stel je voor iemand was met ons komen praten. Wat zeg je dan aan het einde van het gesprek ? “Have a nice day” ???

Video

Vrienden van Dutch Traveljunk

Gwen Gehl maakt overhéérlijke taarten in alle soorten en maten. Onderstaande chocolade taart is gemaakt voor échte “sjlokmoele” gezien de vulling van chocolade ganache en Zwitserse meringue botercrème. De topping van allerlei chocolade stukjes zorgt er voor dat het water in jouw mond loopt !

Kijk even op haar pagina en bestel gewoon lekker die taart 🎂. Man gönnt sich ja sonst nichts 😜.

FB:

https://www.facebook.com/gwen.gehl

Instagram:

https://instagram.com/gwengehl?utm_medium=copy_link

Email Gwen:

Gwengehl@hotmail.com

2 gedachten over “Cooking on garbage, Cairo 🇪🇬

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.