Faces of Egypt 🇪🇬

Gewoon een leuke foto-serie: het alledaagse leven in Egypte, een overwegend Islamitisch land. Ik ben zelf Rooms-Katholiek opgevoed. Heb zelf nooit iets om het geloof gegeven maar ging in mijn vroege jeugd wel naar die saaie kerk waar ik een uur moest stilzitten om naar de pastoor te luisteren. Met die smakeloze hostie nog plakkende aan mijn gehemelte rende ik naar buiten na het laatste kruisteken op mijn borst. In mijn tijd had je basisscholen die kinderen selecteerden op basis van hun geloof. Kinderen van de Protestantse school vonden we maar raar. We speelden er ook niet mee. Waarom ? Dat weet ik tot op de dag van vandaag nog altijd niet. Gelukkig is dit nu niet meer. Ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat deze tweedeling uit de maatschappij is verdwenen. Ontwikkeling kost tijd. Bij de een daalt het sneller naar beneden dan bij de andere. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.

Kleding

Ook hier in Egypte zagen we net zoals in Nederland grote verschillen in opvatting v.w.b. hun geloof. Zo had je de streng gelovigen zoals we die ook kennen in onze eigen Bijbelgordel die zich uitstrekt van Zeeland naar Overijssel. Maar we zagen ook de minder streng gelovigen met tatoeages en nippend aan een lekkere whisky. Ook zagen we een grote diversiteit v.w.b. kleding. We zagen vrouwen met een Chador of een Nikab maar ook vrouwen met hun mooie lange haren los en rode lippenstift op hun lippen. Er waren mannen die rondliepen in een Djellaba of een Kaftan maar we zagen ook mannen in maatpakken of in sportkleding.

Selfie

De meiden die met Angelica op de foto wilden waren 13-14 jaar. Ze aarzelden. Het lag niet in hun aard om het te vragen. Pas toen één meisje de stap waagde was het hek van de dam. Er stroomde een halve schoolbus leeg om met Angelica een selfie te maken (zie video in blog). Nét pubers uit Nederland. Ze hadden de grootste lol. Naar mij keken ze niet om. Vrouwen kijken hier niet naar mannen. Pas als je iets vraagt kijken ze je aan en geven heel vriendelijk een antwoord terug. Pas toen ik zei:” Hey, what about me ?”, kwamen ze giechelend op mij af om ook een selfie te maken. De meiden waren met de bus naar de piramiden van Gizeh gekomen in het kader van vaderlandse geschiedenis. Ze kwamen uit een of ander dorp waar ze Europeanen alleen kennen van de TV. Nu zagen ze hun kans schoon om eens met een Europeaan op de foto te kunnen gaan. Leuk toch ?

Allemaal op de foto met Angelica.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Gwen Gehl maakt overhéérlijke taarten in alle soorten en maten. Onderstaande chocolade taart is gemaakt voor échte “sjlokmoele” gezien de vulling van chocolade ganache en Zwitserse meringue botercrème. De topping van allerlei chocolade stukjes zorgt er voor dat het water in jouw mond loopt !

Kijk even op haar pagina en bestel gewoon lekker die taart 🎂. Man gönnt sich ja sonst nichts 😜.

FB:

https://www.facebook.com/gwen.gehl

Instagram:

https://instagram.com/gwengehl?utm_medium=copy_link

Email Gwen:

Gwengehl@hotmail.com

2 gedachten over “Faces of Egypt 🇪🇬

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.