Kerstmarkt Keulen

Ik ben normaal niet zo van de kerstmarkten maar ieder jaar maak ik me toch los uit mijn stoel om er met Angelica heen te gaan. Zij vindt dat getut met leuke kerstdeuntjes en flikkerende lampjes wél heel gezellig. Nou, ze kon haar geluk niet op. Keulen kent wel meer dan 10 kerstmarkten maar om de kerk in het midden te houden bezochten we wel geteld één markt 😎. Maar wel de grootste ! De markt bij de Kölner Dom was het kortst bij dus hoefden we niet lang rond te banjeren. Ongeveer 150 kraampjes en standjes maakten hier de mensen blij. Je kon alleen iets kopen als je een 2G-bewijs bij je had dus spaar je de moeite als je geen vaccinatie hebt of een herstelbewijs. Je kunt wel over de markt lopen maar niets kopen. Op de gehele markt geldt een mondkapjesplicht. Anders dan in NL word je hier door mensen er op aangesproken als je geen mondkapje draagt en als je zonder 2G-bewijs iets wilt kopen maken ze je heel snel duidelijk dat je beter van de kerstmarkt af kunt gaan. Duitsers zijn wat minder coulant met mensen die zich niet aan regels houden helaas. Overal kun je eten, drinken en leuke spulletjes kopen. Kinderen waren aan het knutselen, er was een poppentheater, ze werden geschminkt of draaiden rondjes op een mini reuzenrad. Even bekroop me het gevoel dat het toch best wel gezellig was. Een gevoel wat ik volgend jaar om deze tijd wellicht weer vergeten ben 😂.

Ohja, vergeet niet even binnen te wandelen bij Brauhaus Früh om de hoek nabij de Heinzelmännchenbrunnen. Sinds het begin in 1908 is de brouwerij al vijf generaties lang in handen van de familie Früh. De voormalige gistings- en voorraadkelders met historisch waardevolle middeleeuwse gewelven zijn inmiddels gezellig ingericht. Het bier krijg je nog uit een houten vat waar een kraan in wordt ingemept. Op het toilet bevindt zich een “Kotzbecken”, een grote wastafel met een vergrote afvoer. Als je buik vol zit en je wilt doorknagen dan kun je hier je vinger in je keel stoppen. Zo doen ze dat in Deutschland. Hier krijg je weinig avocado met pijnboompit gerechten. Dieetgoeroes hebben hier niets te zoeken 👀

Parkeren

Mocht je de Kerstmarkt bezoeken dan raad ik deze parkeerplaats aan. Het is overdekt en met camera’s bewaakt. Je kunt achteraf betalen en de Kerstmarkt ligt op 6 minuten afstand lopen. Vanaf de parkeerplaats loop je door de groene Trankgasse naar de Kölner Dom. GPS parkeerplaats: 50.9421725, 6.9617255.

De “Hahn” wordt letterlijk in het vat geslagen door de Keubissen (obers).
Op de wc bevindt zich een “Kotzbecken” waar de maag geleegd kan worden om daarna weer verder te gaan met zuipen en vreten.
4711 !
De kerstmarkt vanuit de Dom gezien.
Zwitserse kaas op brood.
Originele Romeinse weg nabij de Dom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.