Horror-lab

De een noemt het een horror-lab, de ander noemt het een plek waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Hier zagen Angelica en ik het werk van bio-artiesten en van kunstenaars die met levende materialen zoals planten en dieren werkten. Met een spanningsmeter werd er een spanningsverschil gemeten tussen borst en rug van een babylijkje. Ook werd er spanningsverschil gemeten in een afgehakte vinger en tal van dode dieren. Bestaat er dan toch leven na de dood ? Aardig creepy om te zien. Zo ook een afgesneden hoofd van een stier wat in een luchtdicht gemaakte glazen kolf lag. Het rottingsproces maakt dan deel uit van de tentoonstelling. Dit doen ze dan met meerdere beesten. Zo zagen we dus ook de lichaamssappen van een paardenkop in die glazen bak liggen. De bak is luchtdicht afgesloten waardoor het rottingsproces het moet doen met de zuurstof die in de bak zit. Omdat de bak is afgekit komt er geen verse lucht bij. Maar je ruikt dus ook géén lijkengeur of zo. Had in het voorbij lopen wel even de neiging mijn evenwicht te verliezen. Zo’n oeps-momentje waarop een van die glazen bakken van zijn sokkel zou rollen. Maar gelukkig was die gedachte maar eventjes en heb ik het netjes gehouden. We zagen hier veel choquerende absurditeiten. Je houdt er van of je houdt er niet van. In ieder geval sla je hier wel een middagje kapot. Voor degene die het heel laat maken: je kunt hier overnachten in het Casanus hotel: een reuzenkont.

Peuterlijkje op sterk water
Babylijkje op sterk water
Babylijkje op sterk water
Babylijkje op sterk water
De automatische tatoeëer machine.
Een zelfmoord varken
Een ruimte vol grafstenen
Palm biertjes !! Hmm
Een bokszak van de huid van vosjes
De tentoonstellingshallen
Een ufo
Een kalfje
De afgehakte vinger
Een roofvogel
Death cat
Rottende koppen van dieren
0.772 volt spanningsverschil in een dode parkiet
Een rottende koeienkop

Hotel Casanus

Je slaapt in een stuk darm !
Hotel Casanus inside

Route

Verbeke foundation. Geopend van donderdag tot zondag van 11:00-18:00u. Westakker 1, Kemzeke. Twee uurtjes rijden. GPS: 51.2275976, 4.0544543.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.