Inclusiviteit op zijn retour ?

Gisteren las ik, waarschijnlijk voor de meesten onder ons, een onbeduidend artikel in de Televaag maar het zorgde bij mij wel voor een zorgwekkende gedachte.

M&M’s

Hier komt ie. M&M-fabrikant Mars laat in haar TV-commercials de vrouwelijke M&M niet meer met hooggehakte laarsjes door de buis stuiteren maar vanaf volgende week draagt deze rode M&M sneakers omdat de M&M mét hakjes té vrouwelijk zou zijn. Dit zou een schoppende beweging zijn naar het zere been van de inclusiviteits-lobby want ik kan me niet voorstellen dat iemand ‘s ‘s avonds de slaap niet kan vatten bij de gedachte dat de rode M&M té vrouwelijk is. Wellicht zo’n terminaal naïeve über-feminist met kort pittig kapsel. Zo’n Karen-type met het puberale onvermogen om zich te verzoenen met haar ongelijk. Toen ik het las keek ik even links naar mijn agenda die altijd op mijn bureau open ligt. Nee, we hebben nog een paar maanden tot 1 april. Dit was dus serious shit.

Inclusiviteit

Voor diegene die even het spoor bijster zijn: inclusiviteit staat in de westerse wereld hoog op de agenda. Vrij vertaald houdt het in dat ieders maar dan ook ieders mening telt. Ongeacht de status en positie des persoons waarbij geen onderscheid wordt gemaakt op het gebied van afkomst, gender, (in)validiteit, koekwous of genie. Bij bedrijven waar inclusiviteit hoog in het vaandel staat wordt je niet alleen geacht serieus te luisteren naar wat de baas te vertellen heeft maar je dient ook de bullshit aan te horen van Henk die iedere avond een krat bier zijn lijf inpompt.

Tesla-kapitaalhipsters

Even terugkomend op die té vrouwelijke M&M. Gaan we nu weer terug naar af ? Mag een vrouw niet meer afgebeeld worden met hakjes ? Slaan we door ? Zien we straks op de vrouwen toiletten niet meer het typische vrouwen symbool met dat zwarte rokje ? Nee toch ?

Worden typische vrouwenparkeerplaatsen straks ook opgeheven omdat statistisch is gebleken dat er nog altijd méér mannen dan vrouwen worden overvallen en groepen vrouwen die wél weerbaar zijn zich storen aan die speciale parkeerplekken voor hun sexegenoten ? Nee toch ?

Worden de invalide parkeerplaatsen bij winkels straks ook opgeheven omdat bij een vol parkeerterrein naast de lege parkeeroplaadplekken voor Tesla-kapitaalhipsters de invaliden parkeerplaatsen meestal ook onbezet zijn en minder-validen die net valide genoeg zijn en daardoor naast het invalidepasje grijpen zich gaan storen aan die lege parkeervakken ? Nee toch ?

Vagina uit 1968

Krijgen we straks geen tevreden lachende vrouwen meer te zien in commercials van Libresse-tampons. Vrouwen die zo’n gevoel uitstralen dat het héérlijk is met zo’n half schaap tussen je benen over straat te banjeren. Krijgen we dan gezichten op TV die kijken zoals Angelica als ze zo’n bloedworst uit haar lijf trekt ? Nee toch ?

Krijgen we straks paralympiërs te zien met allemaal precies dezelfde prothese ? Omdat een paralympiër zich had beklaagd dat het stompje van die atleet in baan vier, vijf centimeter langer was dan de zijne en daardoor méér voordeel had ? Nee toch ?

Worden straks geen knappe mannen met een glanzende haardos meer afgebeeld op de verpakking van Just for men-haarverf ? Ik word ook steeds kaler. Het overgebleven haar wordt niet alleen grijzer maar het zit ook niet meer zoals het vroeger zat. Het gaat liggen i.p.v. krullen en het voelt alsof ik rondloop met een vagina uit 1968 op mijn hoofd. Maar mag het even ? Ik stoor me niet aan die mooie haardossen op die verpakkingen. Wat is mis met een té vrouwelijke uitstraling ? Was is mis met een té gehandicapte uitstraling ? Ik wil nondeju M&M’s met roodgelakte stiletto’s !! 😂😎😇

https://www.telegraaf.nl/c/213137495/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.