Masters of Rock, Czech Republic 🇨🇿 

Masters of Rock Vizovice, Tsjechië

Ik vind het een compliment als ik dit festival mag vergelijken met het Torhout-Werchter festival in de jaren ‘90 hier in België 🇧🇪. Dan heb ik het niet over de line-up maar over de gemoedelijke sfeer die als een sociale deken over het festivalveld hangt. Angelica en ik zagen mensen die langs de weg hun eigen brouwseltjes verkochten. Niet alleen eigen gebrouwen bier maar ook sterke drank werd verpatst in tentjes die gewoon langs de straat stonden daar waar plaats was. Dat deed me denken aan het dorpje Werchter (B) waar je destijds tijdens T/W bij mensen in de voortuin je bier kocht. Er stond meestal een vat bier naast een buxus-boompje. Je liet je halve liter-glas vollopen, betaalde netjes je 40 francs en liep weer de straat op op weg naar het festivalterrein. Je sliep naast je auto op het campingterrein of je vroeg de kapelaan of er naast de kerk nog plek was. Het ging allemaal van een leien dakje. Niemand deed moeilijk, je voelde je gewoon een vrije vogel.

De venue zelf in Vizovice behelst slechts twee podia waarvan de mainstage gelegen is op een soort fabrieksterrein tussen een hal en een spoorbaan in. De trein scheidt als het ware de foodzone van het muziekgedeelte. Op gezette tijden kwam ze toeterend langs en reed heel langszaam en voorzichtig door het publiek. Het bier kost 1,95€ voor een halve liter Staropramen maar je moet wel voor 2,70€ een lege beker aanschaffen. Het geld krijg je na het festival weer terug als je je beker weer inlevert. Aan de plastic beker zit een clip waarmee je hem aan je broek kan vastmaken. Dat is wel grappig want iedereen loopt hier dus rond met een lege beker aan zijn broek. Lege plastic bekertjes zie je hier dus niet op de grond liggen (hint voor Jan Smeets).
Het eten is helemaal af hier. Zoveel verschillende dingetjes om te eten (zie foto’s) en alles wordt vers bereid. Waar zie je nog mensen die paprika’s snijden en dit vervolgens verwerken in een grote pan op het vuur ?

Bas Maas


We waren op uitnodiging van Bas Maas. Hij zorgde er voor dat we op de gastenlijst van de ban “Doro” stonden en daarom het festival gratis konden bezoeken (jeuuujjjj). Bas is een aardige, langharige gozer waarmee we vaker staan te bieren in onze stamkroeg “the Groove” in Sittard. Hij is altijd wel bereid om je te vermaken met een of andere ervaring die hij heeft opgedaan tijdens een tournee. Bas (ex-After Forever) speelt momenteel gitaar in heavy metal band Doro (vroeger Warlock). Natuurlijk stonden we “bijna” frontrow om hem goed te kunnen zien spelen. Het was flink rammen geblazen op zijn gitaar en hij speelde de sterren van de hemel. Omdat wij kwamen kijken natuurlijk 😜😇😂. Na de show stonden we natuurlijk in de rij voor de signeersessie. Leuk om te zien hoeveel fans de band heeft in het buitenland want de rij was zéker 50 meter lang 😳. We werden door Bas geïntroduceerd aan alle bandleden en natuurlijk ook de zangeres Doro zelf. Een goedlachse Duitse blonde dame van 57 jaar and still kicking ! Nadat we op het veld nog een biertje hadden gedronken verdween hij weer backstage om even na te bieren met zijn collega rockers van andere bands. Hieronder staat een leuk interview van Bas op Wacken Open Air.

Link naar zijn fanpage:
https://m.facebook.com/BasMaasMusic/

Thnx Basje voor deze leuke avond. See you bij Patje 🍺🎸😘

Barhangen bij café the Groove in Sittard 🍻.
Doro Pesch (vocals)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.