Panamerican highway, Costa Rica 🇨🇷

De langste weg ter wereld

De Pan-American Highway begint in Prudhoe Bay (Alaska) en strekt zich uit tot het onderste puntje van Argentinië in Ushuaia. De lengte bedraagt ongeveer 30.000 km en het is eigenlijk een aaneenschakeling van een aantal wegen die leiden door 14 landen. Wij mochten een heel klein gedeelte van dat immens grote stuk berijden met ons jeepje 🚗. Het hoogste punt van de weg in Costa Rica heet Cerro de la Muerte (Summit of Death) en ligt op een hoogte van 3451 meter. Vlak erachter is de grens met Panama.

Darién Gap

Het allergevaarlijkste deel van de route wordt de Darién Gap genoemd. Dit is een gebied in zuid-Panama en noord-Colombia waar over een lengte van 100 km géén weg is gebouwd. Je kunt hier niet rijden dus neemt men de benenwagen. De wandeling is veeleisend en gevaarlijk. Verkrachting en beroving komen vaak voor en er zijn jaarlijks genoeg dodelijke slachtoffers.

Trucks

Mack’s, Bedfords, Kenworth’s en Freightliners. Allemaal soorten American trucks die we hier tegen kwamen. En een lawaai dat ze maakten !

Sunset playa Tarcoles.

Ara’s

Ara’s in het wild langs de route.
Ara’s in het wild langs de route.

Video Ara’s

Hotel Carara in Tarcoles.
Gieren eten een dood hondje op.
Bomen beschermen zich tegen dieren die er langs op willen klimmen.

Crocodile bridge

Vanaf de brug over de Rio Grande de Tárcoles kun je goed zien waarom je niet in deze rivier moet gaan zwemmen. Tientallen krokodillen zijn hier heer en meester.

De Darién-gap

Tussen Panama en Colombia ligt 60 mijl van het grondgebied gehuld in mysterie, gevaar en zeer voorzichtig toerisme voor degenen die de eer willen hebben om ongeschonden door een van ’s werelds gevaarlijkste gebieden te reizen. Als onderdeel van zijn onderzoek bezocht Rutkow het echte niemandsland om live interviews te houden met onder meer inheemse mensen en Panama’s Security Force, om het verhaal te vertellen van dit nog steeds onvolledige stuk van de Pan-American Highway.

An illustration of the Pan-American highway

Covid test centre

Voordat we gingen vliegen werd er natuurlijk eerst getest op Covid. Hier waren we gemakkelijk een uurtje zoet. Werkelijk alles wat we op papier hadden ingevuld werd gecheckt tot op ons verblijf in het hotel aan toe.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Lekker gezellige restaurantjes en kroegjes. Altijd wel wat te doen 🙂

Local’s, Sittard

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.