Tongen op je 13e

Ikke, 13 jaar, 1984 feestje in Munstergeleen. Eerste biertjes waren een feit. Op de foto keek ik de kunst van het tongen af bij Ivo rechts naast me. Ivo lustte er wel pap van. De hele avond niet los te weken van die meid. Helemaal psychisch in de greep van het wild gelebber en gelik. Fietste een maand lang zonder licht in het donker met zijn tong uit zijn mond halve cirkeltjes draaiend. Gewoon onopvallend droogoefenend. Drie keer aangehouden door de politie. Zelfs een kleine taakstraf, hij moest 25 uur geitjes kammen op een kinderboerderij, bracht hem niet op andere gedachten. Die meid links naast me (Dorien) probeert nog uit mijn messcherpe klauwen te blijven door weg te duiken maar was vervolgens vijf minuten later toch de Sjaak. En kijk die trui dan 😂. Toen moest je helemaal naar Amsterdam voor een Coolcat-trui. Daar lag de enige winkel in het land. Via via hoorde je pas na maanden dat daar een vette kledingzaak geopend was (er was toen nog geen internet). Dus om een beetje hip te zijn treinde je zwart naar de hoofdstad om zo’n truitje te scoren. Nu doen ze daar zo moeilijk over met boetes en zo. In die tijd moest je gewoon 10x opdrukken als ze je snaaiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.