Dickpics & Poenani-prentjes

Love letters

In de jaren ‘80 deelden we op de gang of in de klas liefdesbriefjes met elkaar. Je stopte ze in het voorbijlopen snel en in het geniep in de hand van diegene waar je het mee “aan ging maken” of liet deze dirty job over aan een klasgenootje. Meestal bestond de tekst uit wat onnozele pennestreken. Je had het dan over huiswerk, of je uitval van lesuren had, of je na schooltijd even wilde wachten bij het fietsenrek, je trok een eikelige leraar door het bruine of weet ik veel wat je als 14-jarige allemaal spannend vond in die tijd.

Liefdesstempel

Meestal werd zo’n briefje afgesloten met een liefdesstempel in de vorm van een zelfgetekend 💖 met een pijl erin voorzien van beider initialen. Hier deed je het voor. Na een aantal keren heen en weer gepend te hebben (je had destijds een penvriend of penvriendin) werd de tekst spannender en had dit soms een “rooie oortjes effect”. Je sloot zo’n briefje dan af met een ram opzwepende tekst als:”vurige kusjes van mij”. Héél soms (maar steeds vaker) tekende je je lul na met zo’n dikke 5G-potlood. Met een gezichtje er in. Uiteraard op schaalnivo. Ja duhh. Als seksueel wisselgeld kreeg je dan een paar getekende pubertieten terug mét of zonder een jaren ‘80 vagina prent mét takkenbos. In die tijd lagen meiden niet wakker van een toegestuurde klein verschrompeld worstje. Dat was di(c)k in orde. Joe !

Leuk detail: ik heb alle briefjes nog bewaard 😊. Al 36 jaar lang. Hieronder enkele voorbeelden.

Hot letters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.