Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica 🇨🇷

De reis

Eindelijk zijn we op de eerste plaats van bestemming aangekomen. Eerst hadden we een vlucht van 11 uur naar Panama-city. Daar moesten we 17 uur wachten om onze vlucht naar San José in Costa Rica 🇨🇷 te halen. Na wat gedoe bij het autoverhuurbedrijf konden we eindelijk in ons Suzuki-jeepje stappen om in zes uur tijd helemaal naar het zuiden van Costa Rica, naar het bekende hippie-dorpje Puerto Viejo, te rijden.

Video

Sex, wiet en merengue

Alhoewel hippie-dorpje, noem het maar rustig een drugshol. Toen we vanuit het noorden het dorpje binnenreden leek het wel als of je bij de vroegere coffeeshop Babylon in Sittard naar binnen liep. Wat een walm op straat. Dealers deden rustig hun werk op het drukke kruispunt van avenue 71 bij de Hot Rocks bar. Ene zat gisteren zelfs naast ons aan de bar te eten en onder het knagen vroeg hij zeker drie keer of we wat lekkers wilden voor in onze neus. Achter hem probeerde een jonge meid ook haar shit te verkopen. Een jonge, zwangere moeder met haar peuter achter op de fiets kwam even snel wat lekkers halen voor vanavond. De politie reed heel vaak voorbij maar volgens mij werd hier e.e.a. gedoogd zoals ze dat bij ons in Nederland ook doen. Snollen stonden naast de weg hun ‘koopwaar’ aan te bieden en natuurlijk hing er meer borst buiten hun bh dan er binnen. Gezien de vele jonge surfdudes en dreadlock-chicas zal het met de sex hier ook wel snor hebben gezeten. Gezien onze zware heenreis deden Angelica en ik wat dat betreft maar even rustig aan. Het kortste bij zaten we vlak voor de landing toen Angelica last kreeg van oorsuizen. De stewardess vroeg of ze niet iets bij zich had om op te zuigen. Meteen keek ze me verlekkerd aan waarop ik zei:”nee,nee, niet hier !” ‘s Nachts zaten we ineens rechtop in bed toen we pistoolschoten hoorden. Ohjee dachten we nog. Wat nu ? Gelukkig bleef het daarbij en konden we rustig verder slapen.

Hot Rocks bar met live muziek.
Hot Rocks bar.
Hot Rocks bar. Rechts ons jeepje. Hier staan iedere dag de dealers.
750 ml flesje bier 😊
Het centrale kruispunt van het dorpje om 08:00u ‘s morgens.
Strandje in Puerto Viejo.
Onze rooftopkamer in hostel Casa Wolaba, Puerto Viejo.
Lokaal winkeltje waar we inkopen konden doen.

Stranden

De weg van Limon naar Puerto Viejo loopt vlak langs de kust zodat we continu een mooi uitzicht hadden over de wuivende palmbomen en de Caribische zee. Vanaf Puerto Viejo naar Manzanillo liep de weg langs andere leuke dorpjes en stapten we geregeld uit om al het moois te bekijken. Natuurlijk kwamen we voor de mooie strandjes. Het waren natuurlijke stranden waar de palmbomen overheen waaiden. Niet de opgeruimde stranden zoals we die kennen bij de resorts. Bij Punta Uva reden we over een kiezelweg totdat we niet meer verder konden. Het laatste stukje wandelden we over een paadje door het groene woud. Even later stonden we helemaal alleen op een strand waar grote golven tekeer gingen. Machtig mooi om te zien. Op het strand van Manzanillo zagen we zelfs een scheepswrak liggen welke flink onder handen was genomen door graffiti-kunstenaars. Een mooi momentje voor Angelica om er eens op te klimmen en bij de eerste de beste golf die er op kapotsloeg zeikesnat te worden. Lachen haha. “Let even op mijn tasje” had ze nog gezegd. Wat ik niet wist was dat ze haar tas op haar slippers had gezet. Bij de eerste golf daarna pakte ik haar tas op zodat deze niet nat werd en zag de slippers natuurlijk niet. Gelukkig kon ze deze tien minuten later nog uit zee vissen.

Pelikaan wachtend op een visje.
Mooi strandjes bij Punta Uva.
Punta Uva beach.
Punta Uva beach.
Bananenspin.
Visje gezien en er op af !
Manzanillo beach.
Shipwreck. My

Eten

Er waren ontelbaar veel leuke barretjes en restaurantjes waar we konden eten maar we besloten langs de weg te gaan bikken. Op de terugweg van Punta Manzanillo zagen we namelijk iemand grillen op een joekel van een BBQ. Voor 20$ aten we van alles wat en hadden we ook nog wat te drinken erbij.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Lekker gezellige restaurantjes en kroegjes. Altijd wel wat te doen 🙂

Local’s, Sittard

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

4 gedachten over “Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica 🇨🇷

 1. Zoveel uurtjes reizen om dit moois allemaal te zien en veel te beleven
  Ik geniet thuis van de mooie foto’s en het reisverslag.
  Prachtig.
  Geniet verder van jullie indrukwekkend reizen.
  Liefs mam😘

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.