Rincón de la Vieja National Park, Costa Rica 🇨🇷

Feitjes over Costa Rica 🇨🇷

Enkele leuke feitjes over Costa Rica die ons hebben verrast vandaag.

Het nationale dier is niet de luiaard zoals we dachten maar gewoon een hertje. Tadaa.

In het broedseizoen kunnen meer dan 100.000 schildpadden een héél strand in één dag overnemen.

Costa Rica is er trots op dat ze géén leger hebben. Sinds het einde van de burgeroorlog in 1948 werd het leger afgeschaft. Persoonlijk gezien vind ik een leger ook maar onzin. Beetje het verlengstuk van machtige mannen met kleine plassertjes.

Costa Rica heeft vijf actieve vulkanen, de Poás, Irazú, Arenal, Rincón de la Vieja en Turrialba. En ze zijn allemaal spectaculair om te zien !

Onderweg van La Fortuna naar Liberia

Onderweg van La Fortuna naar Liberia krulde de weg mooi om Lake Arenal heen. De Arenal vulkaan bleef zodoende altijd mooi in het zicht. We reden door typisch midden-Amerikaanse slaperige dorpjes waar de locale slager de worst nog met de hand draaide.

Lake Arenal.
Lake Arenal.
Villa aan het meer.
Betegelde kerk in Canãs.
Watermeloentje gescoord langs de weg.
Ons hotel voor twee nachten in Liberia (hotel del Rio).
De wijk waar we sliepen werd ‘s nachts goed bewaakt door een dude in een hokje. Angelica had weer eens een hondje opgedoken.
Restaurant Bagatzi in Liberia met lekkere filet Mignon.

Het park

We waren vandaag lekker vroeg opgestaan om naar dit mooie park te gaan. Eerst gingen we even langs de winkel om ontbijt te halen. Me helemaal vergist. Had ik vegetarische worstjes gekocht i.p.v. normale. Ze zagen er verdomd goed uit, net echt, knapperig velletje, mooie kromming en elegant roodbruine kleur. Volgens Angelica lagen ze ook goed in de mond. Maar dan die smaak eijj. Gadverdamme… 🤮

Rincon de la Vieja Nationaal Park herbergt een grote verscheidenheid aan veel dieren in het wild zoals de poema, de jaguar en de boa constrictor. Laten we die nu net vandaag gemist hebben. Daarbij zouden we de beschikking hebben over een collectie van 300 verschillende gekleurde vogeltjes die we zouden kunnen zien. Uiteindelijk hebben we twee vogels gespot. Twee duiven ook nog (!). Nou kijk ik gelukkig nog liever naar twee tegen elkaar aan schurende duifjes dan naar een betoncentrale. Maar ik heb altijd gezegd: Costa Rica is een vogeltjes land. Ik ben er nu drie keer geweest en ik heb hier de meest prachtige vogels gezien. De kans dat we een poema of een jaguar zouden gaan zien achtte ik verwaarloosbaar klein omdat deze diertjes je al vanaf twee kilometer horen komen aansjokken.

Het park ging al om 08:00u open dus we moesten echt op tijd zijn. Met een gewone auto was de ingang niet te bereiken stond op diverse fora beschreven. We hadden i.v.m. onze veiligheid even getwijfeld een gids te nemen vanwege de actieve geisers en warmwaterbronnen rond de vulkaan maar het was prima zelf te doen. Weer wat centjes bespaard. Als ik op zoek ben naar diertjes in het wild schakelen mijn oren zich automatisch uit. Een gids zou dus weinig zin hebben gehad.

De sector Las Pailas van het park ligt aan de zijde van de Stille Oceaan. We zagen veel vulkanische activiteit in de vorm van kokende modderpoelen en naar rotte eieren stinkende dampen die opstegen uit de grond. Deze hike duurde 2 1/2 uur. We konden aansluitend nog naar de bekendste waterval lopen maar dan zouden we vier uur aan de wandel zijn geweest en dit was bij deze hete temperaturen (33c) niet te doen. Ja ja mensen. Deze 50-plussert kent inmiddels zijn grenzen 😊

Joekels van Agave planten.
La rosa amarilla.
Kokende modderpoelen.
Brulaapjes.
La Cangreja waterfall welke we dus gemist hebben. Eigenlijk toch best jammer.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Lekker gezellige restaurantjes en kroegjes. Altijd wel wat te doen 🙂

Local’s, Sittard

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.