Postojna Caves, 2nd biggest of the world 🇸🇮

De grotten van Postojna werden reeds in de 13e eeuw ontdekt, maar ze zijn pas ongeveer 200 jaar geleden geopend voor het publiek.  In het grottenstelsel zijn torenhoge bergen, rivieren en enorme ondergrondse hallen die in de loop van miljoenen jaren zijn gecreëerd door kleine druppeltjes water die voor kalkafzetting zorgden.  Er zijn meer dan 24 km aan ondergrondse paden en er is een treinspoor van 3,7 km. Met een treintje drongen we diep in het immens grote grottenstelsel. We stonden hier in het op een na grootste druipsteengrottenstelsel ter wereld (!). Daarom trekt het ook ieder jaar één miljoen bezoekers. We zagen verbazingwekkende stalagmieten en stalactieten, prachtig verlicht. Een stalagmiet groeit van onder naar boven en een stalactiet groeit van boven naar onder. Hierna gingen we snel door richting Kroatië. We bleven wel nog een nachtje slapen bij camping Mirjam. Een hele simpele, goedkope camping met toch alle voorzieningen.

Prachtig uitzicht camping Mirjam, Razdrto
Prachtig uitzicht camping Mirjam, Razdrto
Kijk ze liggen in de modder 🐽

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.