Hundertwasser openbaar toilet, Kawakawa 🇳🇿

Op de terugweg van the Bay of islands kwam ik door het 1300 zielen tellende boerendorpje Kawakawa. Eigenlijk bestaat het uit slechts één hoofdstraat, Gilles Street. Aan het einde hiervan ligt een treinstation maar hier stopt geen trein meer behalve af en toe voor een handjevol toeristen en alleen als de machinist er zin in heeft.

In Gilles Street is echter een openbare toilet welke door mijn favoriete kunstenaar Hundertwasser in de jaren negentig is gebouwd. Onder het plassen keek ik om me heen en werkelijk alles was typisch Hundertwasser: geen rechte maar overal gebogen lijnen, zelfs de muren (!). De vloer was betegeld met kleurrijke keramische tegels. In de wanden waren grote en kleine flessen geplakt. De ramen bestonden ook uit verschillend gekleurde flessen en door de inval van het buitenlicht kreeg je een mooi effect. Voor het toiletgebouw stonden verschillende gekleurde geglazuurde keramische pilaren. Héél uitnodigend om binnen eens een plasje te maken.

Hundertwasser woonde vanaf 1973 in dit slaperige dorpje en stierf op 19 februari 2000 aan boord van een boot tijdens een reis van Nieuw-Zeeland naar Europa.

Maori begroeting met de neus 👃🏻.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.