Steel, steel, steel

Seraing wordt samen met andere steden langs de Maas beschouwd als een van de bakermatten van de Europese industriële revolutie. De opkomst van de zware industrie werd in gang gezet door de Britse ondernemer John Cockerill, die al in 1817 de eerste ijzerertssmelterij bouwde. Na zijn dood in 1840 werd de plant genationaliseerd en bleef groeien onder de naam “Société anonyme John Cockerill”. In 1955 werden de werken samengevoegd met de naburige fabriek in Ougrée en al snel werd een geïntegreerde fabriek “Cockerill-Ougrée” met meer dan 45.000 werknemers gevormd. In de jaren ‘90 veranderden de eigenaren van de fabriek snel. Het eerste nieuwe bedrijf “Cockerill-Ougrée-Providence et Espérance Longdoz” werd opgericht, later overgenomen door Arbed en Usinor en uiteindelijk gefuseerd met Arcelor Mittal in 2010. Het ging echter niet goed met de productie van staal in Europa hetgeen in 2009 leidde tot een definitieve stopzetting. Voor ons een mooie locatie om onze hobby fotografie een paar uurtjes uit te oefenen.

De GPS staan onder deze blog.

Video

Als die mafklapper valt dan is hij morsdood.

Control room (meet-en regelkamer)

Procesflowdiagram.
Werkinstructie.
Procedureblad.

De onderhoudswerkplaats

Koelwerk.

How to get there ?

Kopieer onderstaande cijfertjes gewoon in google, klik vervolgens op ‘maps’ en klik op ‘starten’. Parkeer je auto op GPS 50.6037586, 5.5423283. Loop in drie minuten naar het gat in het hek op GPS 50.6041008, 5.5430793. Vervolgens ben je op het fabrieksterrein waar géén bewaking is. Het interessantste gedeelte is de ‘control room’ vanwaar uit alle productieprocessen werden bestuurd. Deze bevindt zich op de bovenste etage boven GPS 50.6053000, 5.5482020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.