Braga, Portugal 🇵🇹

Soajo, oud dorpje in Gerês nationaal park

Wat een mist hier in de bergen. We zagen geen hand voor ogen en in gedachte begon ik spontaan ‘Wuthering heights’ te zingen. Voor mijn jonge lezers die niet weten wie Kate Bush is: Kate was een ‘lekker wijf’ uit de jaren ‘80 die ook nog eens goed kon zingen. Angelica stoort zich wel eens aan het feit dat ik Kate een mooie vrouw vind. ‘Ran, die hebben ze strak gespoten met botox !!’

Ohjee, nu wil ze ook botox. Ik heb getracht haar er van te weerhouden. Pas als haar huidje uitziet als mijn 50-jarige balzak dan mag er een naald in.

In dit park liggen heel veel eeuwenoude dorpjes met allemaal hun eigen bouwstijl. Angelica en ik bezochten er een paar maar in het dorpje Soajo zagen we iets heel aparts. In het begin dachten we dat het graven waren omdat ze de vorm van een doodskist hadden en op het dak twee kruizen omhoog staken. Op een bordje stond de uitleg maar mijn Portugees is niet meer wat het vroeger was 😇. Een ouder mannetje vertelde ons dat dat de Espigueiros do Soajo waren. Het zijn 24 granieten stenen opslagplaatsen voor koren of mais waarvan de oudste dateren uit 1782. Op het plateau was ook een gemeenschappelijke dorsvloer die nog steeds door de bevolking wordt gebruikt. De ‘doodskisten’ bevinden zich op de top van een enorme granieten rots van waaruit we een prachtig 360 graden-uitzicht hadden. In het plaatselijke restaurant aten we een lekker stukje bief met als bijgerecht héérlijk gebakken varkensoren 🐽.

Nationaal park Peneda-Gerês

Vanuit Spanje reden we de grens over richting de provincie Braga. Hier ligt het Gerês Nationaal Park. Het park is niet al te groot maar we kozen er wel voor om dit met de auto te doen omdat de dorpjes best ver uit elkaar liggen. De tijd leek hier wel te hebben stilgestaan. Tegen de bergen aan zagen we wel honderden dorpen waarvan de huizen vaak gebouwd waren met graniet. Alles leek nog op de traditionele manier te gebeuren, van het verbouwen van groenten tot het houden van vee. En ja hoor, even remmen, koeien met joekels van horens op de weg. Sommige delen van het park liggen boven de 1.000 meter en zelfs nu in het begin van de zomer hadden we het soms koud

Chapel of São Frutuoso

In de kapel bevindt zich het graf van heilige Frutuoso die vooral populair werd na de christelijke herovering in de 12e eeuw.

Jardim de Santa Barbara

De tuin van Santa Barbara is een stadstuin in de stad Braga in het noorden van Portugal.

Praça da República Braga

Gedurende onze dagtrip in Braga liepen we twee keer over dit plein. Van ‘s morgens vroeg tot laat in de middag waren de terrassen gevuld met locals die aan het genieten waren van een hapje in de cafés en restaurants aan het plein. Gezellig !

Capela dos Coimbras

De kapel werd in de 16e eeuw gebouwd. Aan de binnenzijde zagen we hele mooie tegelpanelen uit de 18e eeuw.

Palácio do Raio

Het paleis van Raio is een residentie uit de baroktijd.

Sameiro Sanctuary Bom Jesus do Monte

In Bom Jesus do Monte zagen we een unieke barokke trap, een prachtige kerk, veel heiligdommen en kleine tuintjes maar het mooiste vonden we het het ongelooflijk vette uitzichtpunt over Braga. Geen wonder dat dit een van de 17 UNESCO-werelderfgoederen van Portugal is.

Palace of the Dukes of Braganza Guimaraes

Het paleis van de hertogen van Braganza is een middeleeuws landgoed gelegen in het historische centrum van Guimarães.

Centro Histórico Guimarães

Het historisch centrum van Guimarães is een gebied met veel gebouwen uit de middeleeuwen welke ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Hier aten we in een restaurantje superlekkere varkenswangetjes 🐷.

Obras do Fidalgo

We zagen hier de voorgevel van een 18e-eeuws gebouw. Dit wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide en imposante barokke gevels van de Portugese architectuur. Men beeft nog steeds geen idee waarom dit gebouw nooit is afgemaakt.

Ponte do Arco (Rota do Românico)

Een mooie brug waar we helaas niet over heen konden rijden tijdens onze route de Romanico. De huizen naast de brug werden goed bewaakt door een witte en zwarte hond. Ze sprongen van gekkigheid bijna door het openstaande raam. 🐶 Hethuize. Naast de

Igreja de São Gonçalo (Amaranto)

Géén idee wat we hier kwamen doen maar het zag er leuk uit. Vooral de laatste foto met onderin het bootje is erg mooi.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Lekker gezellige restaurantjes en kroegjes. Altijd wel wat te doen 🙂

Local’s, Sittard

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

2 gedachten over “Braga, Portugal 🇵🇹

 1. Indrukwekkend allemaal. Wat een reis weer.
  Prachtige foto’s gemaakt.
  Ben blij dat jullie het eten lekker vinden😋😋😋

  Geniet verder jullie reis
  Lieve Groetjes mam😘😘😘
  ♥️♥️♥️

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.