516 Arouca Bridge in Arouca Geopark 🇵🇹

Zo heb je vrouwen die er op staan dat ze hoffelijk bediend worden. Zo van ‘jij moet mij vóór laten gaan omdat ik vrouw ben’. Eeuwenlang laten mannen al vrouwen vóór gaan. Niet uit hoffelijkheid. Nee gekkie, gewoon om daarna die kont te kunnen checken natuurlijk. ‘Ga jij maar eerst’ zei ik dus tegen Angelica.

Ik weet niet meer wie me ooit getagged heeft in een FB-bericht over deze hangbrug maar het moet een paar jaar geleden zijn geweest. Destijds was dit namelijk de langste hangbrug ter wereld. Momenteel is dat de Skybridge 721 in Tsjechië. Met zijn lengte van 721 meter verbreekt de brug het record van de 516 meter lange brug waar we vandaag met onze neus vóór staan. Bij dit soort dingetjes ben ik weliswaar niet bang maar wel héul alert haha. Als ik er over heen loop dan kijk ik altijd of de boutjes nog goed vastzitten en of er niet ene is losgetrild door de wind. Zo’n brug is namelijk continu in beweging. Toen ik in Rusland was werden om de 500 km alle wielen van de treinwagons ‘gehamerd’ met een hamer met een verlengde steel. Vanaf het perron sloeg een onderhoudsmonteur met die hamer op het wiel en luisterde naar de klank. Zit één boutje los dan maakt dat een heel ander geluid dan dat die zou vastzitten. Nu had ik vandaag én géén hamer in mijn broekzak én het ging me net iets te ver deze check te gaan uitvoeren. Ik betaalde immers geen 12€ voor nop. De vloer en zijleuningen waren gemaakt van metalen roosters zodat we helemaal vrij om ons heen konden kijken. De brug zelf was goed gestabiliseerd door de kabels links en rechts. Zodoende had je niet het gevoel dat je van links naar rechts ging. Vandaag hadden we zin in een beetje avontuur en natuur. Angelica heeft het normaal niet zo op dit soort bruggen maar zonder te mekkeren liep ze hem heen én terug. Chapeau ! Er waren ook mensen die de brug éénmaal liepen en aan de overkant bleven. Die moesten dan acht km omlopen om weer bij de auto te komen. Tijdens onze terugweg kwamen we door een bos en een klein dorpje. Het was even uitkijken waar we liepen want het pad lag bezaaid met stapstenen en de laatste 300 meter ging wel erg steil omhoog bohhh….

Voor degene die dit ook eens willen doen. Zet je auto op GPS: 40.957260, -8.180557 (Canelas) of aan de andere kant van de vallei op 40.969252, -8.163733 (Alvarenga).

Video

Foto door de raatvloer van de brug genomen. De schaduw van de brug is zichtbaar (grijze streep).
Linksboven de brug.

Onderweg er naar toe

De weg naar de brug leidt door een klein dorpje. De weg wordt gevormd door dikke stapstenen en gaat vrij steil omhoog. We waren ongeveer 20 minuten onderweg naar de brug. De weg terug is alleen maar omhoog !

Bouw van de brug

2 gedachten over “516 Arouca Bridge in Arouca Geopark 🇵🇹

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.