Sintra, Portugal 🇵🇹

Hoe zuidelijker we komen des te beter wordt het weer. Niet dat het veel regent maar bij de zee is het steeds bewolkt en wat kouder zoals we dat ook kennen bij onze Noordzee. ‘Even uitwaaien’, is dan ook de meest begeleidende tekst bij foto’s die ik lees op social media als mensen een dagje naar Zandvoort of Zeeland gaan. Hier precies hetzelfde. De Atlantische oceaan is nu eenmaal een bak met koud water waar altijd wel wat koude wind over heen waait. Vandaag stond Sintra op het programma. We vertrokken al vroeg van onze gratis camperparkeerplek en moesten even een plekje zoeken om ons te douchen en om naar de wc te gaan. Er zijn genoeg campings waar je voor een paar euro even mag douchen. Meestal verdwijnt dat geld in de zak van diegene die achter de balie staat maar who cares. Gun die jongen dat biertje 🍺.

Om Sintra binnen te komen moesten we een hele smalle slingerweg op. Eenmaal langs de weg geparkeerd zagen we er tegenover een Portugese rommelmarkt. Allemaal leuke spulletjes voor thuis. We hebben daar zo’n la voor waar je alles in kunt leggen zodat je je al na een jaar afvraagt waar je de shizzle ooit gekocht hebt. Ohhh kijk nou, van die midlifecrisiswielertruitjes. Wat leuk ! Daar wil ik wel ene van. Niet dat ik ga fietsen. Hell no. Maar als ik dit truitje over 25 jaar in m’n handen heb zal ik toch wel niet meer weten of ik op mijn 50e wel of niet gebiked heb.

Parkeren like a boss (met hulp van Angelica natuurlijk haha)

Quinta da Regaleira

We bezochten als eerst Quinta da Regaleira, de meest sprookjesachtige plek van Portugal. Een indrukwekkend kasteel van een of andere rijke pief. Er omheen allemaal mooi aangelegde tuinen vol mysterieuze gangenstelsels en ondergrondse cryptes. Op het terrein zagen we onder andere een hele diepe put van wel 27 meter diep zo stond er op het bordje ernaast geschreven. Via een wenteltrap liepen we omlaag naar het binnenste van de aarde woehoe 👻. Op ons gemakkie wandelden we door de groene tuinen en bewonderden we de kleine kunstwerken vol met symbolen. Het lijkt wel een beetje op Gaudí’s Parc Güell in Barcelona. We beklommen trappen in alle soorten en maten en we liepen door donkere, ondergrondse gangen. In de omgeving rondom Sintra, eigenlijk een piepklein stadje, zagen we al veel paleizen en kastelen. Hier hebben we veel gezien en we konden gemakkelijk nóg een hele dag ronddwalen door alle bezienswaardigheden maar helaas: we moesten verder met ons programma.

Casa Piriquita

Bij bakkerij Casa Piriquita II (er zijn er hier twee van) stond een flinke rij op straat. Deze zaak werd in 1862 opgericht en dankt de naam aan Koning Carlos I, die een dagelijkse bezoeker was tijdens zijn verblijf in Sintra in de zomermaanden. We aten hier enkele travesseiros en queijadas die allemaal met de hand gemaakt werden in de keuken die aan de bakkerij vast zit.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Lekker gezellige restaurantjes en kroegjes. Altijd wel wat te doen 🙂

Local’s, Sittard

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

2 gedachten over “Sintra, Portugal 🇵🇹

 1. Wat is het daar mooi
  Wat een prachtige gebouwen.
  Mooie foto van Angelica in die grote zetel😍 en het lekkere plaatselijk gebak😋😋😋
  Bedankt voor je prachtige reisverslagen. Zo ben ik er ook een beetje bij
  En kan zien hoe jullie genieten van al die praal en pracht
  Geniet verder met jullie reis.
  Liefs mam♥️♥️♥️

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.