Algarve, Portugal 🇵🇹

Sagres Fortress

De Romeinen noemden Sagres het Promontorium Sacrum, oftewel het einde van de wereld. De kleine nederzetting ligt op het meest zuidwestelijke punt van Europa. In de oudheid was dit het laatste verkende punt.

Kerkje in het fort.
Vuurtoren van Sagres.
Foto van internet geplukt. Op deze foto is goed te zien hoe groot het fort is.
Cactus.

Ponta da Piedade, Lagos

Ik gleed uit en viel zo op mijn kont op de grond. En toen zag ik dit schelpje. Het zat helemaal vast in de rots. Een fossiel ! Ik ram blij andere mensen aan het roepen dat ik wat heel ouds gevonden had. Ze kwamen terstond een kijkje nemen. Zegt zo’n dikke Duitse paleispater dat een paar meter verderop zoveel van die schelpjes liggen dat ze bij wijze van spreken emmers ermee aan het vullen zijn. Mijn blijdschap was van korte duur. Vind ik ook eens wat. Ik gun hem spetterdiaree. De godganse week.

Overigens ongelofelijk hoeveel Eucalyptus bomen hier staan. Van oorsprong eigenlijk niet eens uit Europa maar vroeger door de plaatselijke machthebbers naar ons continent gehaald. Angelica wilde even ruiken of het wel Eucalyptus was. Dus scheurde ze zo’n blad van een boom en wreef dat tussen haar vingers op en neer. Had er een vogeltje aan de achterkant op gescheten. Maar ze rook wel nog een beetje Eucalyptus aan haar vingers. Voor de rest zagen we trouwens geen Koala-beertjes hier want die eten die blaadjes zoals wij de frietjes. De godganse dag op Eucalyptus-blaadjes zitten sabbelen terwijl vrouwlief met haar knuffelige Teddy-beentjes uit elkaar voor hem zit. Te lui om haar te bespringen maar wel lopen zeiken dat ze uitsterven. Come on.

GPS fossielen: 37.0875501, -8.416946

De vorige keer dat ik hier was bekeek ik de kliffen van de landtong van Ponta da Piedade vanuit een bootje in het water. Maar nu bekeken we de kalkstenen kustlijn vanaf de bovenzijde. We zagen van die stenen pilaren uit de zee omhoog komen. Zeepilaren, fragiele goudkleurige rotsbogen en verborgen grotten, die allemaal zijn uitgesleten door de woeste zee die 24/7 op die rotsen beukt. Op de rotsen liepen we over wandelpaden gemaakt van hout. Aan beide zijden aangebrachte balustrades zorgden ervoor dat we geen tientallen meters omlaag zouden vallen. Her en der staan aangebrachte bordjes die ons waarschuwden voor een zachte berm. Hier kon de grond afbrokkelen en dan lag je dus onder op het strand. Nooit zagen we een bordje met ‘kijk uit harde berm’ maar alleen maar bordjes met ‘zachte berm’. Waarschijnlijk omdat ze bij harde grond de bordjes er niet in kregen ? Uiteindelijk konden we het toch niet laten om er over heen te springen. Dan was het uitzicht omlaag nóg mooier.

Dorpje Lagos

In dit dorpje hadden we een korte stop. Lagos is een van de meest bezochte dorpen in de Algarve en Portugal. Hier zagen we een verscheidenheid aan leuke stranden, barretjes, restaurants en natuurlijk de Ponte de Piedade. Hier dronken we een cocktail in de Bonvivant cocktail bar.

Bonvivant cocktail rooftopbar

Benagil grotten Lagos

Bij het kleine strandje Praia de Benagil zagen we een wel hele mooie grot. De natuur heeft hier een imposant, natuurlijk afdak gemaakt met een groot gat er in. Wij keken omlaag naar een mooi strandje met mensen. Zij keken omhoog naar een strakblauwe lucht en twee nieuwsgierige aapjes die omlaag keken.

Foto van de binnenzijde van de grot (van internet geplukt).
Cherimoya oftewel de Jamaica-appel.

Fossielen schatkist

Ik gleed uit en viel zo op mijn kont op de grond. En toen zag ik dit schelpje. Het zat helemaal vast in de rots. Een fossiel ! Ik ram blij andere mensen aan het roepen dat ik wat heel ouds gevonden had. Zegt zo’n dikke Duitse paleispater dat een paar meter verderop er zoveel liggen dat ze bij wijze van spreken emmers ermee aan het vullen zijn. Mijn blijdschap was van korte duur. Vind ik ook eens wat. Ik gun hem spetterdiaree. De godganse week.

GPS van de plek met de fossielen: 37.0875501, -8.416946

Nossa Senhora da Rocha

Aan de kust van Porches zagen we een aantrekkelijke kapel en enkele adembenemende baaien en stranden. Vrij vertaald betekent dit plekje ‘Onze Lieve Vrouw van de Rotsen’. Kapel Nossa Senhora da Rocha is een mooi klein wit gebouw met een spitse toren aan het einde van een hoge smalle klif. Het herbergt een 16e-eeuws beeld van een Madonna met kind, beschermd door glazen deuren, zodat we naar binnen konden kijken. Naast de kapel hadden we een prachtig panoramisch uitzicht op Armação de Pêra en de kust naar Albufeira.

Praia de São Rafael, Albufeira

Orada Marina De Albufeira

Heart Rocks, Marinha, Lagoa

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Lekker gezellige restaurantjes en kroegjes. Altijd wel wat te doen 🙂

Local’s, Sittard

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.