NP Pallas-Yllästunturi, Lapland

Vanuit Kiruna heb ik een aantal nationaal parken bezocht zoals NP Lemmenjoki , NP Pallas-Yllästunturi en NP Pyhä-Luosto en Ranua wildlife. NP Pallas-Yllästunturi is het derde grootste nationaal park van Finland. De natuur is hier prachtig en de sneeuw zorgt voor een heel rustgevende sfeer.

Ik ben nu aangekomen op de plek waar ik vertrokken ben een week geleden: Rovaniemi, de geboorteplaats van Santa Claus. In totaal heb ik ongeveer 1950 km afgelegd op alleen maar wegen van ijs. Het is nooit grappig om thuis te vertellen dat je in Lapland een slippertje hebt gemaakt. Dat heb ik dus ook niet. Geweldig die spikesonder je banden. Het meeste heb ik moeten wennen aan het lopen op ijs. Zeker in die nationaal parken waar het pad vaker omlaag gaat. Van nature heb ik al een onhandig uitziende shuffle. Ik loop een beetje naar achter hellend zeg maar. Niet rechtop. Dus eerst komen mijn voeten, dan een tijdje niks en dan kom pas de rest van mijn lichaam. Dat komt waarschijnlijk door die zware boekentas van vroeger. Als je dan zo’n helling van ijs afloopt staat mijn gewicht niet meer loodrecht op mijn benen. Het maakt dan een lichte hoek t.o.v. het ijs waardoor ik uit balans raak en uit glij. Dat is me al een paar keer gebeurd helaas. Gelukkig niets gebroken.

Mooie lynx gespot !
Eland.
Bergrendier oftewel de bergkariboe.
De europese wolf op zoek naar wat te knabbelen.
Super mooi uitzicht hier.
Havik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.