Game of Thrones Ice-hotel

Vanuit Kiruna in Zweden reed ik naar Pokka (Finland) in ongeveer vijf uurtjes (360 km). Vannacht had het 32 graden gevroren. 20 graden minder dan het koude record van een aantal jaren geleden toen het bekend stond als het koudste plekje van Europa. Het was er zó koud dat het mondvocht op het filtertje van mijn sigaret binnen 10 seconden bevroren was. Dan moest ik het filter weer eerst met mijn tong ontdooien wilde ik een hijsje kunnen nemen.
Daarna vertrok ik naar het Game of Thrones hotel in Snow Village. De weg er naar toe was sprookjesachtig mooi. De sneeuw lag zeker 20 cm dik op de takken van de bomen. Bij het hotel aangekomen ging ik meteen bij de open haard zitten om op te warmen. Daarna kreeg ik een rondleiding in het hotel gevolgd door een aflevering van Game of Thrones in de ijsbioscoop. HBO maakt overigens genoeg reclame hier. Overal zag ik de letters staan. Vervolgens stond er rendier-steak op het menu. Dit had ik nog nooit gegeten. Met de lekkere rode Lingoberry-saus en aardappelpurée erbij smaakte het super. Een Laps biertje maakte het vervolgens af.

Bouw hotel


Het hotel verdwijnt in de lente letterlijk als sneeuw voor de zon omdat het 100% van ijs is gemaakt. Ze maken de iglo-kamers door eerst een mega ballon op te blazen. Vervolgens maken ze met sneeuwkanonnen van het water uit de nabijgelegen rivier verse sneeuw die goed plakt. De sneeuw die reeds uit de lucht gevallen is laten ze dus liggen omdat deze niet goed genoeg is, simpelweg omdat hij niet plakt. Vervolgens prikken ze de ballon kapot en kunnen de ijskunstenaars beginnen. Slapen in een iglo doe je tussen 0 en -5°C. Het bed is gemaakt van ijs waar een lekkere dikke matras op ligt. In de “hot room” heerste een aangename temperatuur van 22°C en de bedoeling was dat alle hotelgasten zich hier konden omkleden. Ik trok mijn T-shirt aan en daarover heen mijn hoodie. Een joggingbroek aan mijn kont en een muts op mijn hoofd was net genoeg om niet ’s nachts te gaan zweten want dat zou net funnest zijn. Het zweet zou kunnen bevriezen en dan had ik het weer koud. Vervolgens trok ik mijn artic pak aan en liep met mijn snowboots door het ijshotel met onder mijn arm mijn kussen en slaapzak. Op mijn kamer aangekomen ritste ik de slaapzak open en vouwde hem al instapklaar. Hierna moest alles snel gaan. Héél snel trok ik mijn snowboots en pak uit. Meteen daarna dook ik in de slaapzak en ritste hem snel dicht. Aan de slaapzak zat ook een soort muts. De touwtjes trok ik stevig samen zodat ik een klein luikje had om door heen te kijken. Dat was het dan. Oogjes dicht en snaveltje toe. Zes uur later werd ik weer wakker, kleedde me héél snel aan en sprong onder een lekkere warme douche in de hot room”.

Te koud

We waren met ongeveer 30 gasten blijven slapen. Ongeveer éénderde had het vanwege de kou opgegeven en was in de “hot room” gaan slapen. Onder hun een groep kakelkippen uit Israël die de avond tevoren iets teveel bier hadden gehad. Dat moet je hier dus niet doen. Dan moet je halverwege de nacht eruit om te piesen. Brrrrr. Ik had daar door ook last van maar ik had geen zin om mijn warme bed uit te komen en dat hele pokke end door de vrieskou naar de ‘hot room’ in mijn joggingbroek te gaan lopen . Even een hoekje op de kamer opgezocht en hoppa. ‘s Morgens was het gele plekje bevroren en heb ik het maar uitgegraven en wat verse sneeuw erover gelegd. Niemand die het zou zien 😇🐽.

Duur

Tijdens het ontbijtbuffet van lokale lekkernijen deelden we onze ervaring. We waren het er over eens dat de kamerprijzen wel erg hoog waren voor deze experience. Variërend van 200-1000€ per nacht (!). Ik had natuurlijk de goedkoopste én voor nop. Dankzij mij FB-vrienden die op de kortingslink van Booking.com gedrukt hadden had ik genoeg geld aan hoteltegoed gespaard. Met mijn certificaat 😂 op zak ga ik weer verder ! Doei ! 🚗

Eindelijk in bed.
Zelfs een bioscoop van ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.