Alcazaba of Almería

We kwamen er eigenlijk toevallig achter dat we zo dicht bij dit mooie fort lagen want we hadden er nog nooit van gehoord. Na ons bezoek aan Fort Bravo Texas gingen we op zoek naar een camping en kwamen uit ergens ten zuiden van Almería. De dag erna reden we door de stad en zag ik onder het rijden dit prachtige plaatje. We waren eigenlijk op weg naar Valencia maar hier moest ik even op de rem. Het Alcazaba van Almería is een oud fort  gebouwd in de 10e eeuw door het kalief van Cordoba, Abd ar-Rahman III. Een klassiek voorbeeld van Moorse architectuur welke we ook terug zien in afleveringen van Game of Thrones. Helemaal boven op de berg hadden Angelica en ik het mooiste uitzicht over de stad. aan de binnenzijde zagen we een mooie mix van Moorse en Andalusische bouwenstijlen. Dit zie je overigens in heel Andalusië terug aangezien dit stuk van Spanje dan door de Moren werd veroverd en dan weer door de Christenen. De een ging gewoon verder met bouwen waar de ander was gestopt. Alleen gingen ze dan verder met bouwen in hun eigen stijl. Alcazaba van Almería is een van de best bewaarde forten in Andalusië en dat is een van de redenen waarom het werd gebruikt als decor voor o.a. Games of Thrones en Conan the Barbarian. Naast het fort is men bezig om een fatsoenlijke parkeerplek te bouwen want nu moeten bezoekers als wij gewoon onze auto langs de straat zetten. Het meest aparte aan dit fort vonden we de aanleg van kanalen waardoor water stroomde. In principe werd iedere etage van het fort op deze manier voorzien van stromend water.

Game of Thrones filmlocatie

Ellaria Sand doodt Prins Martell na Myrcella’s dood in aflevering 6 van seizoen 1 “The Red Woman”. Olenna Tyrell praat met Ellaria en de zandslangen over het vormen van een alliantie tegen Cersei in aflevering 6 van seizoen 10 “The Winds of Winter”.

Ellaria Sand doodt prins Martell in aflevering 1 van seizoen 6 (“The Red Woman”).
En zo zagen wij de tuin.

Conan the Barbarian filmlocatie

En zo ziet het fort er uit op vandaag.
De hele lange stadsmuur verbond beide forten.
Ronde stenen die met katapulten over de muur werden weggeslingerd zijn blijven liggen.
Mooi uitzicht over Almería.
Resten van een badhuis met verwarmde vloer (rechtsboven).
Ook hier resten van een badhuis.
Uitzicht over Almería.

2 gedachten over “Alcazaba of Almería

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.