Casa da Praca

Eigenlijk is het halve dorpje gewoon één grote urbex plek. We hadden ons busje iets verderop geparkeerd en de laatste meters naar dit schitterende huis liepen we maar te voet. Onderweg stond het ene na het andere huis leeg. Ze waren weliswaar niet zo mooi aan de buitenzijde maar als urbexer loopt je dan het water toch wel in je mond. Casa da Praça is het oudste huis in Frazão, een klein dorpje in de gemeente Paços de Ferreira. Het herenhuis werd gebouwd in de 17e eeuw en het wordt nog altijd beschouwd als een van de mooiste huizen in de regio waarschijnlijk vanwege het feit dat de bouw van het huis is uitgevoerd in de barokke architectuur. Het behoorde meerdere generaties toe aan de illustere criminele familie Álvares. Op de hoeksteen lazen we de datum 5 maart 1799 maar waarschijnlijk zal het huis nog ouder zijn. Het kapelletje, gewijd aan São Paulo, werd gebouwd in de 18e eeuw. De vroegst geregistreerde eigenaar was volgens internet Manuel Alvares, een bankier, rechter en eigenaar van een tabakszaak. Zijn zoon trouwde met Catarina Barbosa en tot op de dag van vandaag is het huis nog steeds eigendom van de familie Barbosa. Tegenwoordig is het hele huis aan de buitenzijde volledig door de natuur overgenomen. Men is er ooit aan begonnen te verbouwen met de bedoeling er een hotel van te maken maar met de kredietcrisis heeft men de bouw stil gelegd. Gelukkig voor ons want we hebben er weer een pareltje bij (!) GPS-coördinaten onder aan de blog.

GPS

41.259723156236205, -8.40036781873238

2 gedachten over “Casa da Praca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.