Lelijke baby’s

Iedere kersverse moeder zal haar babbi het allermooiste schepsel op aarde vinden. Maar beste mensen, er bestaan wel degelijk lelijke baby’s. Laat ik alvast beginnen om te zeggen dat ik daar ene van was voordat ik straks half zwangerend Nederland over me heen krijg. Het lijkt me ook een hele moeilijke opgave om na een zwetende bevalling van twee uur met de kersverse spruit op je borst open te staan voor de lelijkheid van je kind. Hier heb je niet uren voor liggen zwoegen. Maar je zweet al peentjes bij de gedachte dat de komende weken bezoek op de hut aan komt. Mensen zullen zeggen:’wat een lieverd’, ‘wat een schattige kleertjes’, ‘ohhh kijk nou’. Maar ‘óh wat een knappe babbi’ komt helaas over niemands lippen. De moeder weet dan eigenlijk al genoeg. Enough said. Moeders wapenen zich daarom ook al tegen opmerkingen van het bezoek zoals met de woorden: ‘dat trekt nog wel bij’. Maar eigenlijk wensen ze zo iemand een hele lange vervelende, eenzame tijd in bejaardenhuis ‘De laatste Adem’ ergens in Schubbekutteveen.

2 gedachten over “Lelijke baby’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.