Zaanse schans, Zaandam NL

Zaanse Schans

Angelica en ik besloten een dagje naar het oudste industriegebied van West-Europa te gaan nl. de Zaanse Schans. Rond de 18e en 19e eeuw, in de hoogtijdagen van de Nederlandse economie draaiden hier maar liefst 600 molens tegelijkertijd. Vandaag de dag staan er nog maar twaalf op het terrein van de Zaanse Schans. Het barst natuurlijk van de toeristen die speciaal uit China hier naar toe komen om leuke plaatsjes te schieten van de twaalf molens die allemaal aan de oevers van de rivier de Zaan staan. In combinatie met de uitgestrekte weilanden op de achtergrond zorgt dit voor een bijzonder fotogeniek beeld. 

De meeste molens zijn ook van binnen te bewonderen. Met name een bezoek aan molen de Kat is een echte aanrader. Dit is namelijk de laatste nog werkende verfmaalmolen ter wereld. De Kat werd gebouwd in 1664 en is tot de dag van vandaag nog in gebruik voor het vervaardigen van hoogwaardige verf en pigmenten. Ook de andere molens zijn natuurlijk een bezoek waard maar houd je vast: bij één molen vroegen ze 23,50 euro entrée. Daarnaast ben je nog eens tien euro kwijt aan parkeerkosten. Van de buitenzijde zijn ze echter gratis te bezoeken.

Bestellen tickets:

Zaanse Schans Card – online tickets

2 gedachten over “Zaanse schans, Zaandam NL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.