Verlaten filmlocatie’s in Ouarzazate ðŸ‡²ðŸ‡¦

In Ouarzazate bevindt zich de grootste filmstudio ter wereld genaamd Atlas Studios. Verscheidene bekende films werden in deze studio opgenomen. De stad wordt het “Hollywood van Marokko” genoemd. Ernaast ligt het iets kleinere CLA studio’s. Het was leuk om te zien hoe we voor de gek worden gehouden v.w.b. decors. Wat in de film een gigantisch kasteel voorstelt is in het echt een skeletbouw van steigerpijpen met hardboard of styrofoam afgewerkt en in de juiste kleur gespoten. Toen we de trappen van het kasteel van Game of Thrones omhoog liepen kraakte alles onder ons. Als de wind iets te hard blies voelde je het gebouw bewegen. Ook als iemand je passeerde trilde de hele vloer. Angelica zag meteen wit om haar neus hahaha. Wisten jullie trouwens dat Kingdom of Heaven en Game of Thrones in hetzelfde kasteel zijn opgenomen ? Ook was er een mega grote hal waarvan je een gedeelte van met water kon vullen. De zeeslag in de film Ben Hur is hierin opgenomen.

De reden dat Hollywood hier komt filmen is omdat het filmen hier 50% goedkoper is dan in een woestijn in de VS. Met een budget van 50 miljoen spaart je dat heel veel geld. Daarbij mag je je troep laten liggen en ligt het hier decennia lang weg te kwijnen in de woestijn. Af en toe komt eens een regisseur langs om te checken of hij e.e.a. kan gebruiken voor zijn nieuwe film. O.a. Martin Scorsese (Kundun), Ridley Scott (Kingdom of Heaven), en Oliver Stone (Alexander The Great) hebben hier wekenlang gefilmd. De filmsterren verblijven dan in het bijbehorende Oscar Hotel waar we vandaag even een drankje zijn gaan doen. Het hotel is ook geopend voor toeristen dus met een beetje geluk hang je na een dagje filmen zo naast Angelina Jolie of Russell Crowe aan de bar de dag af te bieren🍺 of lig je naast Cate Blanchett of Pitje Brad en vraagt hij je zijn rug effekes in te smeren 🤩😎.

Hotel La Perle du Sud

Hier hadden we een schone kamer en het ontbijt was goed. Het hotel heeft een westerse uitstraling maar het belangrijkste vond ik dat we dicht bij de filmlocaties konden slapen.

Films

De volgende films zijn hier opgenomen. Uiteraard zijn er nog veel meer films opgenomen hier zoals Ben Hur (foto van het schip), the last Temptation of Jezus Christ en the Gladiator 🎬🎥📽🎞. Het lijstje is dus eigenlijk veel langer.

Farao Toetanchamon.
Dorre woestijngrond.
De forten liggen ver van elkaar verwijderd. Soms waren we een half uur aan het wandelen van het ene naar het andere fort.
Op de achtergrond de stad Ouarzazate.
Mooi decor ter verering van een farao.
Een katapult uit de oudheid. Met deze katapult werden stenen kogels naar het fort geslingerd.
Cleopatra.
Het schip van Ben Hur. Hieronder een stukje uit de film. De bootscene onder in het ruim waar de slaven moesten roeien.
Kanonskogel gemaakt van papier.
Mooi uitzicht over het kasteel met uitzicht over de stad.
Aanvalstoren die tot aan de poort van het kasteel werd gereden. Soldaten konden dan van bovenaf over de hoge muur van het kasteel springen.

2 gedachten over “Verlaten filmlocatie’s in Ouarzazate ðŸ‡²ðŸ‡¦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.