Route 66, Arizona 🇺🇸

Get your kicks at Route 66

Verreweg de bekendste autoroute van de Verenigde Staten is Route 66. De weg begint in Chicago en eindigt bijna 4000 kilometer verder aan het strand van Santa Monica, in Los Angeles, Californië. Onderweg doorkruis je acht verschillende staten, talloze landschappen, en leer je het échte Amerika kennen. Officieel bestaat Route 66 niet meer, want de autoroute werd in 1985 opgeheven. Toch kun je het oude traject nog steeds volgen. Wij reden alleen het stukje Route 66 in de staat Arizona en onderweg zagen we allemaal nostalgische plaatjes. Het was best moeilijk rijden want de originele weg was vrij ‘bumpy’. Met het hedendaagse verkeer niet meer te doen. Door de bergen vervolgden we de Route 66 op weg naar het ezelendorpje Oatman, Arizona. Als je de video hieronder bekijkt vraag je je af hoe al die miljoenen auto’s deze weg hebben kunnen berijden.

Het rood omcirkelde stukje hebben we gereden.
Origineel Route 66 bordje.
De interstate HWY 40 is de vervanger van de route 66.
Overal zie je deze postbussen aan de weg. Als de postbode post heeft bezorgd zet hij het rode vlaggetje omhoog zodat de eigenaar weet dat hij post heeft gekregen.
Route 66
Met onze gehuurde jeep over de route 66.

Oatman, het ezelendorpje

35.0270336, -114.3843392

Al rijdende over de Route 66 kwamen we aan in het ezelendorpje Oatman, een stoffig mijnstadje dat ons regelrecht terugvoerde naar de 19e eeuw. Héél vroeger bezat Oatman een lucratieve goudmijn, maar tegen de jaren zestig was het dorpje bijna verlaten. Oatman werd opgericht rond 1906. In 1931 hadden de mijnen in het gebied meer dan 50.000 kg goud geproduceerd. Halverwege de jaren dertig was de hausse voorbij en in 1942 werden de laatst overgebleven mijnen gesloten. Ongeveer tien jaar lang behoorden de mijnen van Oatman tot de grootste producenten van goud in het Westen. Heden ten dage is Oatman een spookstad maar daar merkten we helemaal niets van want er waren heel wat mensen op de been. Er woont hier eigenlijk niemand, behalve een paar winkeliers en de beroemde Oatman-ezels. De mensen die we zagen waren dus net zoals ons toeristen. Het gaf ons toch een apart gevoel hier door zo’n spookstadje rond te lopen. Alsof de tijd had stil gestaan. Zeker toen we de eigenaar van een zaakje met zijn gun in zijn broek voorbij zagen lopen. Op zo’n moment voel ik me toch wel Gods favoriete kind.

Mooi uitzicht over Oatman.
Gun in de broek.
Ezels lopen in het wild door het dorpje.
Een echt Trump-stadje 😂.
Find me !

Roy’s Motel & Cafe Route 66

34.5587738, -115.7436049

Stel Angelica en ik zouden nu in de jaren ’30 over de route 66 rijden dan was dit retro gasstation in de oostelijke Mojave-woestijn in Californië een memorabele halteplek geweest. Roy en Velma Crowl bouwden hier in Amboy in 1938 dit benzinestation om te voorzien in de benzinebehoeften van reizigers die door Amerika’s eerste oost-westverbinding reisden. Tijdens de tweede wereldoorlog werd er een werkplaats, een café en een motel bijgebouwd. Tegen de jaren vijftig was de bevolking van Amboy gegroeid tot 700 zielen en daarvan werkte ongeveer 10 procent in Roy’s Motel and Café. Eind jaren ’50 zou Roy’s twee van de meest iconische bermconstructies op Route 66 in Californië laten bouwen. De entree van Roy’s Motel en café en de iconische 15 meter hoge neonreclame welke een baken werd voor honderdduizenden reizigers. Met de komst van de Interstate 40 in 1973 stortte de economie van de stad in en ging Amboy langzaam en gestaag achteruit. Er kwamen steeds minder reizigers en de plek werd een kleine spookstad. Amboy is momenteel eigendom van zakenman Albert Okura, die het tot zijn missie heeft gemaakt om de stad te behouden en te herstellen. Sinds de overname 16 jaar geleden heeft Okura Roy’s benzinestation en coffeeshop heropend en vandaag drinken wij hier een lekker drankje. Let ook op de verlaten hotelkamers. De hotelbalie hebben ze nog in ere weten te houden 😊

The original Roy’s Garage and Café in 1942.
Dit plaatje heeft iedereen wel eens gezien (van internet geplukt).
Hotelbalie.
Hotelbalie uit 1967.
Hotelbalie uit 1967.
Hotelbalie uit 1967.
Hotelbalie uit 1967.
Hotelbalie uit 1967.
Postkantoor uit 1948.
Postkantoor van binnen.
De wereldberoemde 66 highway.
Aan de bar van het tankstation.

Mr D’z Route 66 Diner

35.1892712, -114.0573224

Dit Route 66-restaurant had ik al jaren op de korrel. Niet vanwege de kwaliteit want het is gewoon een ouderwets restaurant dat traditionele dinergerechten serveert en vooral bekend staat om zijn zelfgemaakte ‘rootbeer’ en pizza. Maar zeg nu zelf: dit is toch dé shit ? Het restaurant staat volgestouwd met Route 66-prullaria en heeft aan de foto’s te zien beroemdheden zoals Oprah Winfrey en Tom Cruise bediend. Als je door het restaurant loopt vallen de retro kleuren roze en groen meteen op. Het leek net alsof we terecht kwamen in zo’n jaren ’50 rock ’n roll film. Hier kwamen we trouwens mensen uit Stein tegen. Nog even lekker mee gebabbeld 😊

De menukaart.
En alweer een Trumpaanhanger 😂
Bezorgen doen ze ook !
Monstertruck.
Een classic Chevy

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

2 gedachten over “Route 66, Arizona 🇺🇸

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.