Van Venice naar Santa Monica, California 🇺🇸

Koffer laten staan in Düsseldorf

Na een vlucht van 11 uur landden we op de luchthaven van Los Angeles, VS 🇺🇸. Machtig mooi om voor de eerste keer in mijn leven over het bevroren gedeelte van Groenland en Canada te mogen vliegen. Helaas stond de koffer van Angelica nog in Düsseldorf. Door wat gedoe bij de balie kregen we een bericht van onze bij booking.com gereserveerde taxi, dat hij al was weggereden terwijl we hadden afgesproken dat ik zou sms-en als we buiten stonden. Hoppa, 60€ weg. Daar kunnen we dus naar fluiten. Welcome in de VS 🇺🇸, het land van de kleine lettertjes 😂. Angelica loopt nu trouwens in mijn onderbroeken rond. Lekker sexy dan 😂.

Santa Monica Forrest Gump

De dag erna waren we al fit genoeg om over de boardwalk van Venice naar Santa Monica te lopen. Links van ons zagen we de Pacific ocean en rechts van ons allemaal winkeltjes en restaurantjes. We waren ongeveer een uurtje kwijt met deze wandeling. Het was nog vroeg dus gelukkig niet al te druk. Alleen bij McDonalds puilde het al uit van de mensen 😂. De Pier an sich was niet echt speciaal behalve dan het reuzenrad en de achtbaan. Voor de rest was het te vergelijken met onze Pier in Scheveningen welke ik persoonlijk gezien nog wel mooier vind. Maar eij, dit was wel de plek waar Tom Hanks in Forrest Gump al joggend vanuit Mississippi aan kwam kakken en besloot zich weer om te draaien om zijn weg te vervolgen. Er ligt daar nu een restaurantje met de naam Bubba Gump Shrimp Co., genoemd naar zijn Vietnam-buddy Bubba die het idee had een garnalencompany te beginnen. Na de oorlog zette Forrest Gump dit bedrijfje op.

Daklozen

Vanuit het slaapkamerraam keek ik ‘s morgens vroeg over het strand en zag overal tentjes. In ons land heeft het gros van de daklozen nog een bed bij een of ander opvangcentrum maar zo te zien zijn ze in de VS dit stadium al lang voorbij. Overdag proberen ze wat dollars te verdienen met het maken van muziek of ze staan een dansje te doen met zichzelf. Eigenlijk zijn ze niemand tot last.

Calorieënknallers

‘s Avonds aten we in het Sidewalk restaurant. We moeten even uitkijken met het eten hier in de VS anders passen we straks niet meer in onze broek. Enkele slablaadjes van de salade hebben we nog kunnen redden van de verdrinkingsdood. Ook mijn hamburger dreef bijna van het bord af van de overmatige saus. Dit zijn we in Europa niet gewend. Ook hangen er altijd wel een stuk of zes TV’s in de restaurantjes en barretjes hier met het geluid loeihard aan. Zodoende missen de gasten niets van belangrijke sportwedstrijden of het nieuws.

En nu kan ik niet slapen omdat ik opeens moet denken aan iets gênants wat ik heb gezegd op een kerstborrel drie jaar geleden. Life is hard.

Venice streetart

Ons hostel gezien vanuit de oceaan zijde.
Fitness-school.
Veel murals worden gesponsord door TV-stations.
Marilyn Monroe.
Jim Morrison.
Nina Simone.
Jim Morrison.

Samesun Venice hostel

Het is altijd een uitdaging om thuis vanachter je laptop een mooie overnachtingsplek uit te zoeken die gezien ons bestedingsbudget vooral goedkoop moet zijn. Ik kwam uit bij dit hostel waar we voor per overnachting 46,50€ p.p. betaalden. Dan zit je hier in Venice echt cheap. We sliepen in een 6-dorm samen met twee Aziatische vrouwen en twee jonge Zweedse rakkers die naar de wedstrijd LA Lakers (met James LeBron) tegen de Grizzlies uit Memphis, Tennessee gingen kijken. Op de balie stond een glazen pot met oordopjes. Geen overbodige luxe want naast het hostel was een club (Winston House). Alhoewel club, het was meer een restaurantje waar iedereen dus moest zitten. Dan zetten ze zo’n in een net pak geklede kleerkast met twee begeleidende blonde mokkels achter een voor de entreedeur gespannen rood touw en dan probeer je gedurende een uur een rij te creëren. Dit om anderen te laten zien dat het binnen druk is. Dat het een voorrecht is om hier binnen te mogen zijn. Heb je dikke tieten of een dikke wagen dan kom je op de VIP-lijst. En dat allemaal om in een club te mogen zitten om elkaar aan te mogen gapen. Hier was de jeugd snel tevreden want bij ons zou dit concept niet lang houdbaar zijn.

Ons hostel.
Angelica slaapt in de 6-dorm.
Het hostel gezien vanuit de Pacific Ocean. Het strand lag op 50 meter.

Venice Boardwalk

Ingang Venice Beach.
Hippe restaurantjes op de Venice boardwalk.
Hij wilde geld om te kunnen blowen 😂😂😂.
Overal zagen we hier mensen sporten in de buitenlucht.
Leuke winkeltjes op de boardwalk.
Burgers burgers burgers.
Icecream !
Onderboekje voor Angelica kopen ?
Overal TV’s in restaurantjes.
Zo ziet een verzopen salade er uit 😂.

Santa Monica

Bubba Gump Shrimp Co.
De Pier.
Een still uit de film Forrest Gump.

Binoculars Building Frank Gehry

GPS 33.99525, -118.477083

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.