Joshua Tree NP, California 🇺🇸

Nadat we onze Wrangler-jeep in Long Beach hadden opgepikt vertrokken we via Anaheim en San Bernardino richting de woestijn. Onderweg werd het steeds warmer en warmer. Toen het niet meer uit te houden was keek ik eens wat de thermometer op het dashboard aangaf: 40c (!). Het liefst rijden we met de ramen helemaal open maar nu ging de airco toch aan. Omdat we best wel laat vertrokken waren kwamen we in het donker aan bij een camping. De dienstdoende jongeman van Emerald Desert RV Resort wilde ons eerst niet binnen laten omdat we geen camper hadden maar een jeepje met een rooftoptentje. Eigenlijk dit fivestar-park onwaardig. Overal stonden van die joekels van campers. Het liefst nemen die Amerikanen nog het kippenhok mee. Als ik moet poepen kan ik aardig lastig kijken. Dit zal dan waarschijnlijk de reden zijn geweest om ons toch toe te laten en niet de buste van Angelica (had ze vanmorgen vroeg nu niet één knoopje los i.p.v. vijf ??). Even later stonden we op onze plek en Angelica was al zó hard met de Deet-spray aan het spuiten dat de hond van de buren met zijn voorpoot zijn tranende ogen jeukte

Het park

We reden ‘s morgens vroeg het Joshua Tree National Park vanuit het westen binnen. Natuurlijk staat het park bekend om de ‘Joshua Tree’ (U2 heeft er zelfs een album naar genoemd) maar natuurlijk zagen we ook veel andere planten. Zo zagen we de Ocotillo in het zuidelijke deel van het park, 100 jaar oude waaier palmbomen bij de Cottonwood Spring en stopten we bij de Cholla Cactus Garden ergens in het midden van het Joshua Tree National Park. Het was een behoorlijk verbazingwekkend gezicht om zoveel cactussen bij elkaar te zien. Het leek wel alsof er onlangs een brand had gewoed want de meeste Cholla in de tuin waren verbrand. Echter, dit waren gewoon de dode stekels van de Cholla-cactussen die zwart uitzagen en zelfs met de donkere verkleuring zijn de planten nog gezond. Bovenop de cactus groeien ieder jaar trouwens weer nieuwe stekels so no worry.

Vriendelijk

Verder viel het ons op hoe behulpzaam en vriendelijk de meeste Amerikanen waren. Dit hadden we al in de gaten toen we in Venice verbleven. Als we even op straat een beetje shizzy om ons heen stonden te draaien kwam er wel iemand op ons af om te vragen of we iets zochten en of hij of zij kon helpen.

In de winkels is het personeel super vriendelijk ondanks het feit dat het kassapersoneel zelf de boodschappen van de klant moet inpakken. Ook in de kroegen en restaurantjes zagen we alleen maar blijde gezichten en kregen we een warm welkom met een korte chat. Moet je bij ons in de kroegen in Sittard komen. Alsof de Nederlandse kampioenschappen ‘mensen de deur uitkijken’ zijn begonnen. In sommigen kroegen dan he, niet allemaal. Straks mag ik nergens meer binnen 😂.

Cottonwood Spring

Cholla Cactustuin

Skull Rock

Kijk Kermit zitten (rechteroog).
On top 🔝!

Joshua Tree

Emerald Desert RV Resort

Het park.
Monster campers.
Onze gehuurde Wrangler jeep.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.