Grand Canyon NP, Arizona 🇺🇸

De Grand Canyon staat al op mijn bucketlist vanaf het moment dat ik bij wijze van spreken TV kon kijken. Om deze reis door de VS te plannen ben ik vier maanden geleden begonnen met het in kaart brengen van alle bezienswaardigheden. Compleet met GPS-coördinaten zodat we tijdens de reis géén tijd hoefden te stoppen in het vele uitzoekwerk. In totaal verzamelde ik zo’n 188 ‘stop-the-car-momentjes. Alleen al in de Grand Canyon had ik er 20 gepland.

Spectaculairste kloof ter wereld

Met een diepte van bijna 1.500 meter is de Grand Canyon in de staat Arizona de meest spectaculaire kloof ter wereld . De canyon is ontstaan dankzij uitslijtprocessen van de Colorado-rivier, die door het hele park heenloopt. De horizontale lagen die we zagen gaven de geologische geschiedenis van de afgelopen twee miljard jaar weer. Iedere laag heeft weer een apart kleurtje. Voeg daarbij de lengte van 350 kilometer, de spectaculaire vergezichten en het feit dat je er tot twee miljard jaar oude gesteenten kunt zien, en je begrijpt waarom de Grand Canyon me al zo lang intrigeerd. Her en der stonden hekjes zodat we niet het ravijn konden lazeren maar er waren ook genoeg stukken die niet waren afgezet. En natuurlijk zagen we altijd wel weer een paar van die Darwin-challengers die op een verbijsterende manier hun leven in de waagschaal zetten door zover mogelijk naar de rand van de canyon te lopen voor die ene selfie.

Vroeg terug

Ik had me qua planning wat vergist en teveel tijd uitgetrokken. In principe kun je alle viewpoints van de Grand Canyon gezien hebben binnen vier uurtjes. We waren dus vroeg terug. Op de camping was zo’n entertainment ruimte met goede wifi. Dan maar wat Tiktokken. Leuk entertainment. Ik bekijk meestal fragmenten van voetbal-en rugby hoogtepunten. Af en toe komt er zo’n filmpje met een huppend, bh-loos jong kuiken voorbij met van die loeiharde punters in haar dunne spaghetti-shirtje. Waarom het Tiktok algoritme daar voor kiest is me een raadsel. Meestal doen die meiden dan een dom dansje waarbij die twee muggebeten op en neer slaan door mijn schermpje. Tiktok, momenteel hét visuele lokroeppodium van jonge meiden met opkomende kramp in hun eierstokken. En net lag er zo’n wicht te zeiken dat ze alleen maar sexueel geaarde reacties op haar video kreeg. Wat had ze dan gedacht ? Een huwelijksaanzoek ?

Video Grand Canyon

Grand Canyon National Park Sign

Trailview overlook

Maricopa Point

Powell Point

Hopi Point

Mohave Point

Monument Creek Vista

The Abyss

Pima point

Hermit’s Rest

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

2 gedachten over “Grand Canyon NP, Arizona 🇺🇸

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.