Antelope Canyon, Arizona 🇺🇸

Historic Navajo Bridge Colorado river

In de jaren 1870 begonnen pioniers uit Utah hun nederzettingen uit te breiden naar het noorden van Arizona. Ze konden niet verder omdat de diepe ravijnen langs de Colorado-rivier hen in de weg stonden. In 1873 kon men nog met een veerboot oversteken maar in 1927 begon men toch een vaste brug van 244 meter lang aan te leggen(destijds de hoogste brug ter wereld). Bijna 7.000 mensen in 1.217 auto’s kwamen naar de opening van de brug.

Navajo bridge 1929.

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend is een hoefijzervormige meander van de rivier de Colorado nabij de plaats Page in de Amerikaanse staat Arizona. Wat mij betreft de mooiste foto tot nu toe. We konden de jeep op de parkeerplaats zetten maar we konden ons 10$ parkeergeld besparen als we de jeep erbuiten zetten. Vijf minuten langer lopen pff.

Powell lake point Wahweap

Glen Canyon dam.
Glen Canyon dam.
Uitzicht vanaf Glen Canyon dam.

Antelope Canyon

Imagine. Je bent een vijf jaar oud meisje en speelt steeds verder van huis in het Navajo-gebied. Opeens vind je een wel hele speciaal plekje wat je met niemand wilt delen. Jouw geheimpje. Twintig jaar later besluit je het stuk land te kopen en er toeristen naar toe te lokken. Dit overkwam Pearl Begay. Haar familie bouwt nog altijd verder aan de zes toeristenbedrijfjes die oma nu inmiddels al jaren runt.

Hevige Regenval

Bij regenval kilometers verderop verzamelt het water zich en stroomt als een wilde rivier omlaag. Ter hoogte van waar we vandaag stonden zoekt het water zich een weg door de smalle gangetjes en hoopt zich soms tot wel vijf meter hoog op gezien de aangespoelde takken die waren blijven steken op grote hoogte boven ons. Het water zorgt er dus voor dat er een soort gang in het duin gesleten wordt. Oké, ik wil niemand van jullie jaloers maken maar het is nu donderdagavond en we staan hier op een kutcamping waar het zó hard zand waait dat ik bang ben dat we straks met tent en al op de route 163 liggen. Maar we drinken koude blikjes Budweiser en blèren kneiter vals mee met ABBA want we zijn vandaag op de plek geweest waar dat vijfjarig Navajo- indiaantje haar fantastische ontdekking deed. Man man man, wat mooi 🤩

Navajo-gids

Ik hou niet van gidsen. Ze ratelen er maar op los met allemaal info die je een minuut later weer vergeten bent. Sommige lullen zoveel dat een toespraak van Fidel Castro er bij verbleekt. Bij sommige trips ontkom je er niet aan. Zoals bij Auschwitz. Het eerste wat ik dan doe is zogenaamd een steentje uit mijn schoen vissen. Dat kan bij mij dan heul lang duren. Tot de groep uit zicht is en dan knijp ik hem dan. Toedeloe. Lekker op mezelf er op uit. Als ik wat interessants tegen kom wil ik daar meer tijd verbrengen. En niet na vijf minuten hem alweer peren naar de volgende barak. Maar hier hadden we een wel heel speciale gids. Hij lulde niet teveel maar hij trok gewoon mijn iphone uit mijn flossen en begon als een volleerd fotograaf de mooiste foto’s te maken. Eigenlijk komen hem dus alle credits toe. Ik heb gewoon geen enkele foto mogen maken van hem. Om de vijf meter schreeuwde hij:’phone’. En toen moest ik mijn foon afgeven 😂. Zie hieronder het resultaat.

Navajo Mountain

Big John’s Texas BBQ

In het kleine stadje Page aten we bij dit grill-restaurant. De aandacht werd getrokken door twee gigantisch grote BBQ’s aan de straat. We zaten aan tafel met een Amerikaanse lerares gebarentaal. Ze had jaren geleden een pijl in een dartbord gegooid en deze bleef steken in Nigeria 🇳🇬. Hier gaf ze vervolgens gedurende 3 jaar les aan doven en slechthorenden. Een hele leuke vrouw die er even een paar maanden tussenuit moest. Haar echtgenote was thuis gebleven en paste zolang op huis en haard. Toen het quandoquando orkestje op het podium begon te spelen viel het gesprek even stil. Dit was zo typisch Amerikaans. Héérlijk 🎵 🍗 🍻

Antelope Canyon.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

2 gedachten over “Antelope Canyon, Arizona 🇺🇸

  1. Boh wat een belevenis.
    Te mooi om waar te zijn.
    Je volgers zullen versteld staan van je reisverslag, foto’s en video waaronder eentje van thuis😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.