Bryce Canyon NP, Utah 🇺🇸

Vriendelijk

We staan versteld van de vriendelijkheid van de Amerikanen die we overal tegen komen. Ongeveer de helft maakt zelfs uit het niets een praatje met ons. Als we ergens stonden te koekeloeren kwam er altijd wel iemand vragen of hij of zij ons ergens mee kon helpen. Het horeca-personeel is zó vriendelijk dat ik er vandaag zelfs rode wangen van kreeg. Natuurlijk weten we dat hun inkomen grotendeels wordt bepaald door de fooi maar dan nog. Dan liever een ietwat gemaakte vriendelijkheid dan zo’n spruitjes-smile met een holle emotieloze blik zodat het lijkt alsof er niemand thuis is. En allemaal hebben ze zo’n Turks tandensetje. Slechte gebitten zie je hier nauwelijks.

Verkeer

Ook in het verkeer zijn ze totaal anders dan bij ons thuis. Bij een stop-bord staan ze ook echt stil. Niet zo’n ‘rollende’ stop als bij ons. Nee. Ze stoppen tot ze helemaal stil staan en sommigen stoppen de motor zelfs eventjes. Daarna pas steken ze de kruising over ook al is er niemand op de weg. Ongelofelijk.

Supermarkt

Wat ons verder opviel was de hoge leeftijd van supermarktpersoneel. Niet zo als bij ons waar de kassa’s worden bemand door de ‘lange tenen, kleine pikkies’-generatie. De minimale ‘AOW’ in de VS is 1033$ (1000€) en is afhankelijk van hoelang je hebt gewerkt, hoeveel je hebt verdiend en wanneer je de ‘AOW’ wilt laten ingaan. Dat is voor veel oudjes natuurlijk véél te weinig hetgeen er voor zorgt dat ze moeten werken tot ze in de kist ⚰️ liggen. Achter de kassa staan in de VS is sowieso erg zwaar. Na de boodschappen staand te hebben ‘gebliebt’ hebben ze ook nog eens de verplichting om alles in te pakken. Er is dan weliswaar zo’n handige plastic zakjes carroussel waar het zakje automatisch wordt open gehouden maar dan nog zie ik dit bij ons niet zo snel gebeuren.

Bryce Canyon

We vertrokken al voor dag en dauw richting Bryce Canyon NP. Na een lange rit besloten we maar meteen een camping bij de ingang van het park te nemen. Het was al midden op de dag en hadden de gedachten om pas de dag erna de canyon te gaan zien. Maar dan zouden we de rest van de dag in het bos tussen de bomen met een blikje bier op een stoeltje hebben gezeten. Toch maar niet. Even later keken we uit over de extreem mooie canyon. Her en der lag nog sneeuw. Het rode gesteente stak schril af tegen de mooie blauwe lucht. Overal zagen we van die pikzwarte raven die op zoek waren naar wat voor lekkers de toeristen in de aanbieding hadden. Ze hadden allemaal wel wat overgewicht vergelijkbaar met die vette duiven bij ons. Als ik ooit zou reïncarneren tot een vogel dan wel tot zo’n dikke duif bij de vuilnisbak bij de McDonalds. Wat een leven.

Bryce Canyon is weliswaar heel mooi maar je bent er binnen een paar uurtjes doorheen. Je kijkt eigenlijk vanuit verschillende punten in hetzelfde ravijn. Natuurlijk kun je verschillende hikes doen maar eijj, we doen een roadtrip en geen wandelvakantie.

Camping

Terug op de camping kwamen we een Amerikaan met zijn Japanse vrouw tegen. Hij tikte de 41 jaar aan was al jaren met pensioen. Hij was gewond geraakt tijdens Operation Red Dawn, de missie in 2003 om Saddam Hussein te vinden. Sinds die tijd maakte hij dankbaar gebruik van het aanbod van de overheid om met pensioen te gaan. Zijn vrouw had hij leren kennen in Tokyo en sinds 9 jaar woonden ze samen in Utah. Samen dronken we een paar biertjes en ze waren heel aardig alleen startte hij iedere zin met ‘basically’. In het begin viel het niet op maar na een tijdje begon het wel bij me te kriebelen. Wat mij betreft genoeg voor een ticket naar eeuwig branden in de hel 🔥. Grapje natuurlijk want het was verder een superaardige dude die goede kampvuurtjes kon maken. Deze nacht was de koudste tot nu toe. De thermometer had vannacht -3c aangetikt. Met een dubbele hoodie en een joggingbroek aan lagen we in onze slaapzakken te bibberen. Pas na een half uurtje kregen we het een beetje warm.

Video

Upper inspiration point

Bryce point

Paria view

Swamp Canyon

Natural bridge

Agua canyon

Ponderosa canyon

Black Birch canyon

Rainbow Point

Camping ground

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.