Zion NP, Utah 🇺🇸

Vanaf de camping in Kanab was het een dik uur rijden naar de ingang van het Zion National Park. Het verschil met Bryce Park is dat je tijdens het rijden veel van de natuur kon zien en het zicht niet ontnomen werd door de hoge bomen langs de route. Natuurlijk waren er net zoals in Bryce Park vele stopplekken. Hier stapten we telkens uit om te genieten van het mooie uitzicht. Sommige stukken weg waren afgesloten en alleen toegankelijk met een gratis shuttlebus hetgeen we ook deden in deze twee daagse verkenningstocht. Voor ons in de shuttlebus zat zo’n white trash-koppel. Bij iedere zin wat ze uitkraamde golfde om de vijf woorden zo’n ‘fuck’ over haar lippen. Stel je gewoon eens voor dat je dit in onze taal zou doen. Dat je in iedere zin het woord ‘neuken’ propt. Hilarisch toch ? Angelica keek me aan en lachend viel bijna het ontbijt uit haar gezicht. Hee kijk nou. Die meid propte haar iphone in haar bh. Dat kán toch niet meer ?? Die heeft ze niet meer alle 24 in een kratje.

Kamperen

De Watchman campground was helaas al volgeboekt. Deze camping moet je al een half jaar van te voren boeken om een plekje te kunnen bemachtigen. Helaas werkt dat bij ons niet want dan zou deze campground als een rode draad gaan werken waardoor de hele planning zou draaien om deze kampeerplek. Hetzelfde gelde bij the Wave. We zouden dan 9$ moeten betalen om aan de loterij te mogen deelnemen. Bedenk dan dat er dagelijks tussen de 800 en 1000 mensen meedoen met deze loterij om the Wave te mogen bezoeken. En als je word ingeloot betaal je nog eens 100$ om mee te mogen gaan met de -maar- 46 andere gelukkigen. Ze hengelen dus dagelijks 12.000$ binnen met iets wat moeder natuur ons heeft geschonken. No way !

Virgin river

Het pad langs de Virgin River is erg mooi. We liepen ongeveer twee kilometer langs de rivier in de canyon. Overal zagen we eekhoorntjes die op de toeristen afkwamen in de hoop wat lekkers te kunnen scoren. Ene had zelfs een complete appel tussen zijn pootjes. Onder het bergop lopen liet hij die appel steeds vallen waardoor hij hem weer onder aan de berg moest gaan oppikken. Een vermakelijke situatie.

Tattoo-tokkie

Voor ons zat zo’n Amerikaanse tattoo-tokkie die met zijn voet naar zo’n eekhoorn trapte. Voordat ik iets kon zeggen zat Angelica al over hem heen. Tja. Doe niks geks met dieren want dan draait ze af. Ooit bevrijdde ze thuis een vlieg die gevangen zat in een spinnenweb. Vlak voordat de spin met zijn vlijmscherpe kaken aan zijn ontbijt ging beginnen plukte Angelica de vlieg snel uit het web en liet hem buiten vliegen. Toen ze daarna naar de spin keek bekroop haar een gevoel van medelijden. ‘Nu heeft ze niks te eten !’, riep ze. Dit zijn dan de momenten dat ik het even niet geregeld krijg 😂😂😂.

Video

Ingang park.
Eekhoorntjes kwamen bedelen om wat lekkers.
De Virgin River.
Eekhoorntjes all over the place.
Angelica bij de Virgin river.
Watervalletje.
Weinig kans op overstromingen vandaag.
Mooie cactus met een hele moeilijke naam.
Tijdens de roadtrip mooie plaatjes schieten.
Hele smalle canyons om door heen te klimmen.

Camping Crazy Horse RV, Kanab

Leuke avond gehad met Richard en McKenzie Johnson uit Florida. We zijn samen inkopen gaan doen voor de BBQ in de lokale winkel. Geheel traditiegewijs hebben de vrouwen gekookt en de mannen blikken bier leeggemaakt 🤓. Ze reizen nu al drie jaar door de VS in hun camper met hun twee honden. Ze werken vanuit hun kantoortjes in hun RV. Wat een mooi leven ! 😍

Linksonder onze gehuurde Jeep Wrangler.

Camping St.George Hurricane, Utah

Ook hier een mooie plekje om de tweede nacht door te komen.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

2 gedachten over “Zion NP, Utah 🇺🇸

 1. Mooi reisverslag en prachtige foto’s.
  Ik zou eens willen weten of de serie “Virgin River” die ik kijk op Netflix daar opgenomen is
  De eekhoorntjes zijn geweldig mooi herinneringen uit mijn jeugd, op weg naar school. In de hoge bomen langs de Eiserbosweg keken ze al uit naar een stukje brood of een paar apenootjes, wat ik stiekem in mijn tas had gestopt.
  Op het punt aangekomen kwamen ze het gewoon ophalen. Op de terugweg was een appeltje uit de plantage van Grooten een welkom toetje.
  Liefs mam🥰❤️

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.