Ghosttown and goldmine, Nevada 🇺🇸

Op weg naar Las Vegas passeerden we dit beruchte spookdorpje. Na de burgeroorlog was dit één van de grootste goudzoekgebieden van Nevada. Alleen al in dit kleine dorpje werd in de aangrenzende Techatticup-mijn voor miljoenen aan goud, zilver, koper en lood uit de grond getrokken. Veel deserteurs uit de burgeroorlog vonden hier hun geluk. De huidige eigenaar deed me vanwege zijn dikke grijze snor denken aan Hulk Hogan.

Lynchpartijen

Hij vertelde dat rond 1865 vele meningsverschillen over eigendom en arbeidsconflicten resulteerden in moedwillige moorden die zo vaak voorkwamen dat ze routinematig en gewoon waren. Even de sheriff bellen ging natuurlijk niet gewoonweg omdat telefonie destijds nog niet bestond. Daarbij zou het een week duren voordat de beste man op zijn paard aanwezig was. In die tijd nam men liever zelf het recht in hand. Als je iemand op de korrel had dan zorgde je eerst met roddel en achterklap dat je genoeg steun vergaarde. Daarna beschuldigde je diegene van diefstal en vervolgens gooide je een dik touw over een tak en knoopte je samen met je matties op. Tijdens ons verblijf zagen we twee mensen met een pistool op hun heup rondlopen. Hier in Nevada kan en mag dit nog. Na een gesprek met zo’n moderne cowboy compleet met cowboyhoed kwam ik erachter dat met dit niet alleen deed om zichzelf te beschermen tegen geweld maar meer om zich te kunnen bewapenen tegen de overheid als deze van plan was het Amerikaanse volk te onderwerpen. In Europa zou men gewoon niet meer stemmen op zo’n partij die dat voornemens was maar in de VS denken velen er anders over.

Cowboy en indiaantje

De huidige eigenaren van het spookdorpje kochten dit stuk grond lang geleden op en besloten e.e.a. in de de oude staat te herstellen. Het is eigenlijk één groot openluchtmuseum met allemaal oude auto’s en prullaria wat ons deed denken aan de nog jonge Amerikaanse geschiedenis van een paar honderd jaar oud. Toen ik hem vertelde dat mijn huis 217 jaar oud was viel hij bijna achterover van verbazing. ‘’Jaja ‘,zei ik. ‘Toen Europa werd voorzien van de eerste stroom speelden jullie nog cowboy en indiaantje’.

Ratelslangen

De vrouw des huizes waarschuwde ons voor ratelslangen die ze deze week al drie keer gespot had. Ook moesten we uitkijken voor de gevaarlijke cactussen rondom de huisjes. Eenmaal gestoken door zo’n naald betekenden een rit naar het ziekenhuis want de naald bevatte gevaarlijke weerhaakjes die uit je vel gesneden moesten worden. De man was een genie qua inrichting. We hebben zeker twee uur binnen gezeten om alle spulletjes goed te bekijken. Op de bar stonden nep-monstertjes op sterk water. Een slaapkamer was ingericht als verzamelplek voor Aliens. Naast het huis was een kapelletje waar een bruiloft werd gevierd.

Heidi Klum

Overal stonden old American cars en het zicht op het behang van de muren in de huisjes werd grotendeels ontnomen door foto’s van beroemdheden die deze plek ooit bezocht hadden. Of voor een foto-shoot (Heidi Klum) of voor de opname van een film (Kevin Costner 3000 Miles to Graceland). In totaal is de huidige locatie te zien in 13 films.

Video

Het vliegtuig uit de Kevin Costnerfilm ‘3000 miles to Graceland’.
Het vliegtuig uit de Kevin Costnerfilm ‘3000 miles to Graceland’.
Oud keukenblokje.
Oude benzinepomp ⛽️.
Oktoberfest 1971 in de 🇺🇸.
Oude brandweerwagen 🚒.
De gevaarlijke cactus.
De eigenaar (Hulk Hogan look-a-like).
Soda blikjes.
Een oude snoepautomaat.
De rivierwolf.
Alien chamber.
Het dorpje zoals het vroeger uitzag.
De bar.
Op de foto met de eigenaars.
Heidi Klum.
Wie ligt hier nu op bed ??
Het kapelletje.
Gevaarlijke cactussen.

GPS

Wil je een gratis bezoekje brengen aan dit spookstadje ? Type dan de volgende GPS-coördinaten in google maps (35.7098425, -114.8029676)

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

2 gedachten over “Ghosttown and goldmine, Nevada 🇺🇸

  1. Haha! Zoo ontzettend gaaf! Wendy en ik zijn toen in precies hetzelfde stadje geweest met precies dezelfde kerel. Liet hij je ook de bevroren ratelslangen in de diepvries zien. 😂😂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.