Death Valley NP, California 🇺🇸

Heetste en droogste plek op aarde

Volgens officiële metingen schijnt Death Valley in Californië de heetste plek ter wereld te zijn. Daar werd zo’n dikke 100 jaar geleden een temperatuur gemeten van 56,7° graden Celsius. Om precies te zijn gebeurde dat in een plaatsje met de toepasselijke naam Furnace Creek. (Furnace betekent oven). En precies in dat plaatje sliepen wij vannacht bij een temperatuur van 38° in ons tentje op het dak van onze gehuurde jeep. We wilden het toch eens meemaken hoe het nu zou zijn om bij deze temperaturen buiten te slapen. Resultaat: we gingen pas om 00:00 uur naar bed. We hadden alle vier de flappen opengezet om het flink door te laten waaien alleen stond er geen wind. Het was toen 40°. We werden van de hitte weer wakker om 4:00 uur ‘s nachts maar het was toen nog altijd 38°.

Fuck you

Iedere werkdag als de iphone-wekker van Angelica afgaat snoozed ze hem de moeder. Tot soms wel 8 keer toe. Zo’n kort slaperig ‘fuck you’ golft dan over haar droge lippen. Alsof ze hem psychologisch wil breken. Maar nu stond ze toch meteen naast me. Zo warm had ze het. Ik ben toen meteen naar het zwembad gelopen en heb een paar baantjes gezwommen. Dat was zó héérlijk. Daarna gingen we op weg naar de plek waar een fotograaf dé foto van U2 heeft geschoten die vervolgens het album van U2 ‘the Joshua Tree’ sierde.

Joshua Tree U2

Robert, een vriend van me die ik al ken vanaf mijn 13e, schreef me een bericht waarin hij vertelde dat de betreffende foto van de boom niet geschoten is in Joshua Tree NP maar in Death Valley. Dit wist ik niet ! Ik was van mening dat deze foto genomen was in het Joshua tree National Park omdat de naam van het album ‘the Joshua Tree’ luidt. Op weg naar deze plek reden we ongeveer twee uur in deze hitte. Toen we op de spot aankwamen zagen we een hele hoop spulletjes liggen die daar neer gelegd waren door U2 fans. Vanaf de geasfalteerde weg zag ik meerdere bandensporen lopen door de woestijn naar de plek waar de U2-boom had gestaan (de boom was na al die jaren omgevallen maar hij lag er nog). Ik besloot het bandenspoor te volgen tot aan de omgevallen boom. De plek was rijkelijk versierd met spulletjes die allemaal te maken hadden met de band U2. Er stonden twee koffers en we openden ze allebei. De inhoud bevatte allerlei vreemde attributen zoals een tweetal cd‘s van ‘the Joshua Tree’, een originele lp, drumsticks, bankbiljetten, een bot van een mens (?), tal van geschreven gedichten, T-shirts en nog veel meer.

We zitten vast in de woestijn

Een half uurtje later besloten weer terug naar Jeep te lopen zodat we onze weg naar het Sequoia NP konden vervolgen. Helaas ging er iets fout bij het draaien van de jeep en kwam deze in mul zand terecht. We zaten vast ! Dit zijn dan van die momenten dat ik denk: ‘aarde splijt open zodat ik er in kan springen !’ Ik heb geleerd bij een vastzittende auto niet te veel gas te geven en dat deed ik ook niet. Echter, de jeep was niet uit zijn positie te krijgen. De angst sloeg ons om het hart want als er één plek op aarde is waar je niet vast wilt komen te zitten met je auto dan is het wel op de heetste en droogste plek van de aarde. Vanaf deze plek was het zo’n 300 meter lopen naar de openbare weg waar af en toe eens een auto voorbij kwam rijden. Onze telefoons hadden geen bereik, in principe een mooie uitgangssituatie voor een thriller film. We begonnen in de verzengende hitte met onze blote handen het hete zand weg te scheppen onder de achter-en voorwielen. Daarna verzamelden wij zoveel mogelijk stenen om deze onder de wielen te leggen. Na een half uur waren wij zover en konden we de jeep uit zijn benarde positie halen en onze weg vervolgen. We beseffen dat we heel veel geluk hebben gehad maar liever dit dan twee weken aan een zwembad liggen te bakken ☺️☺️☺️.

GPS U2 photo location the Joshua Tree

36.330875, -117.745269

Entree park.
Eitjes bakken op het loeihete asfalt.

Artist Drive

Zabriskie Point Inyo County

Devil’s Golf Course

Camping in Oase Furnace Creek

Harmony Borax Works

Badwater Basin

Zoutvlakte.

Dante’s view

Mesquite dunes

Fotopunt ‘the Joshua Tree’-album U2

Blaren op de vingers van het uitgraven van onze jeep die vast zat in het zand.
Even tanken in de woestijn.

Nevada Test Site

De Nevada National Security Site is een reservaat van het Amerikaanse Ministerie van Energie in het zuidoosten van Nye County, Nevada. De site, voorheen bekend als de Nevada Proving Grounds, werd in 1951 opgericht voor het testen van nucleaire bommen. Het beslaat ongeveer 3.500 km2 woestijn- en bergachtig terrein. Het testen van kernwapens op de locatie begon met een bom van 1 kiloton TNT (4,2 TJ) die op 27 januari 1951 op Frenchman Flat werd gedropt. In de daaropvolgende vier decennia werden op de locatie meer dan 1.000 nucleaire explosies tot ontploffing gebracht.

Helaas moesten we omkeren.

Area 51 Alien Center

Met een opvallende groene en roze likje verf, compleet met een enthousiast buitenaards motief, was de buitenkant van het gebouw opvallend genoeg om ons van de highway te pikken. Eigenlijk is het gewoon een winkeltje waar je alles vind wat ook maar met aliens te maken heeft. Buitenaardse sokken, Area 51 veiligheids-T-shirts, borrelglaasjes, stickers en andere buitenaardse snuisterijen in deze goed gesorteerde souvenirwinkel. Aan de achterkant van het Area 51 Travel Center zaten we in een klein restaurant, Daddy D’s Rocket Diner waar het gewoon niet te eten was. Maar we waren er geweest 😂

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

4 gedachten over “Death Valley NP, California 🇺🇸

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.